Jul Jul strålande jul...

Nu är julen snart över och efter en runda i både Halmstad och Bredaryd är vi nu hemma igen. Julen har såklart varit extra rolig i år då Theo har varit med. Första julen för vår lille älskling! För att bara vara 5 månader blev det väldigt många julklappar men alla va väldigt fina och kommer helt klart att komma till användning.  :) Även mor och far fick en heldel så vi har nog varit väldigt snälla vi också! Tack alla ni (Farmor, mormor och morfar) som hade oss som gäster under julhelgen, vi hade det jätte trevligt!   


Theo och moster Helena kolla in alla julklappar! Men snöret va visst roligast för tillfället!

 Alla julklappar i Bredaryd, det blev en helt drös!


 Mystid efter all den goa julmaten hos Farmor Inger!


Oj, undra hur bocken smakar?...Enligt mamma bara trä så det får räcka med att klappa den i år!



Kolla in farmors fina kungsgran som är sååå stor om man jämnför med lille Theo på golvet.



Julklappsutdelning hos Madde!

Flera dagar till julafton men redan massor av paket som redan är öppnade. :)
Först åkte vi till Madde och bytte julklappar. Theo fick en jätte fin brandbil, fiskar till badet och en super snygg simdräkt. 
Sen när vi kom hem så kom Andreas och Emelie och lämnade en liten julklapp och nyfikna som vi är så öppnade vi den senare på kvällen och det va en jäte fin nattlampa. Även grannarna PO och Ann-Louise kom in med en julklapp som visade sig vara ännu mer badleksaker, perfekt till vår lille kille som är en lite fisk hela han!




Julklapps öppning!


Theo med sin fina brandbil.



Tomtarna välkomnas ner...

Så va det dags för tomtarna att komma ner ifrån vinden och upp ur lådan. Theo hjälpte såklart till och kollade in vilka tomtar han ville ha på sitt fina rum. :)
Annars har helgen varit lugn. Bakat lite, städat och slagit in de sista julklapparna så nu är allt färdigt. Och det är skönt! Det skulle inte bli så många klappar i år, men det blev det ändå, som vanligt. Så nu får vi hoppas att alla bli glada för sina saker :) Imorgon blir det en julfika med Madde, hon måste ju hinna få sina julklappar innan hon åker hem till Lanna och fira jul. 



En del av alla julklappar...Den finast blev den med Theo på! Undra vem som ska få det?! Det få vi ju se när tomten kommer. :)


HoHoHoHo säger alla tomtenissarna!


Om det inte blir något mer bloggande innan julafton så får vi önska er alla en underbar JUL och ska ni ut på vägarna så kör försiktigt!

Theodore, Ulrika och Martin


Kompisarna!

I fredags va vi hos Lukas och Louise och julfikade.


Theo och Nettan myser i Malmö.


Glöggfest i fotbollsstugan i Utvälinge.


Ivita, Maggie och Nettan när vi fikade i Malmö i tisdags. I Ivitas mage ligger en liten bebis som ska komma den 15 jan,så Maggie ska bli storasyster!


Busigt!

Varför leka med leksakerna när man kan leka med ställningen?



Snyggingen med de fina kläderna som han fått av kompisen Hugo. Nu när 74 kläderna åker fram så är de nästan försmå..Inte bra alls..så nu säger vi hejdå till alla 68.or och byter ut dessa mot låda 74: :)
Vet inte om jag skrev det i förra inlägget men nu väger Theo 8860 g!! Så det är en stor kille vi har här på Trossvägen!


Snöigt

Och så kom snön till Utvälinge! Hur fint som helst blev det nere vid havet. :)



Lussedagen går mot sitt slut...

Då är lussedagen snart slut och Theo har i helgen ätit sina första riktiga portioner med gröt! 2 gånger under helgen har han ätit upp allt och inte fyllt ut magen med något annat, utan klarat sig i några timmar till. Så duktig! Det tog ju bara 3 veckor för honom att komma på hur man ska gapa..hehe..Men nu är det hur gott och roligt som helst att äta gröt! Och så här nöjd är tomten efter kvällsmaten:



Sedan va det dags för att få upp granen som blev inköpt idag! Jag har pratat om denna gran i flera månader men insåg för någon dag sen att det nog inte blir ingen gran i år. Latheten och tålamodet att gå och köpa fot, ljuslinga och gran tillsammans med Theo blev förstor så jag insåg att det inte blir någon gran. Men idag när Martin va ledig tog vi tag i saken och nu står den där så fin! Lite sne, för lite ljus och halvdan, MEN den är på plats!!  Jag har aldrig köpt någon gran tidigare i mitt liv så jag va inte så noga med hur den såg ut, utan tog den som verkade ok, Martin har däremot aldrig sett en konstigare gran, sa han när jag kom hem med den. Och jag är villig att hålla med honom lite grann faktiskt. Men va gör det, den är på plats iallafall. :)




Sen kommer här lite bilder på vår nya utebelysning som sattes in i veckan för er som är sugna på att se hur det blev:

Lite lampor längs med muren....man kan även se vår nya fina stjärna i köksfönstret som kom upp idag. :)
Och här är den fina julgranen och lite markbelysning:


Nu är det bara 1½ vecka kvar tills jul och det ser vi framemot men allra mest ser jag framemot att Martin ska vara lågledig och dit är det bara 5 dagar :) Tjohoooo säger mamma Ulrika och lille Theodore, oj så mycket vi ska mysa med pappa under julhelgerna!

Ha en bra början på veckan!


Glad Tomtedag!

Eftersom vi inte kan lussa för våra släktingar så lussa vi här på bloggen!
Hej tomtegubbar slå i glasen..trallallaaaaa

Idag har Theo varit tomte hela dagen och alla männsikor vi träffade på Famila tyckte han va såå söt! Såklart!





Ha en bra Lussedag.
Kram Theodore


Loke, Cajsa, Lasse, Henke och lite andra go vänner.

Då är det fredag igen och trippen hem till Bredaryd är över för denna gång. Men veckan började med lite annat skojigt. I tisdags va Lina och Loke på besök och som ni ser så är Loke ett stort busfrö. Han är bara 8 månader och har redan börjat traska framåt. Hur gulligt som helst.  



Sen i onsdags va det babysim på förmiddagen och sen tog jag och Theo bilen och körde hem till mormor, morfar, moster och morbror i Bredaryd. Alltid kul att komma hem och få lite föräldrarvård. Lagad mat, barnpassning och allt sånt som man inte få hemma. hehe. Jo, lagad mat får jag..men oftast få jag laga den själv, alltid skönt att maten står på bordet och att man själv inte har varit och rört i grytorna. Så i mellandagarna är det mammas tur, när dem kommer hit, att koppla av och sätta sig till dukat bord..Känns skönt att turas om. :)

På torsdagen trippade vi upp till morbror Henke och väckte honom för kl. 9:30 bör man ju stiga upp! Och efter att Theo spelat lite musik för morbror så vaknade han till liv och visade upp alla sina fina instrument för lillknodden. Och det va väldigt uppskattat, det kanske är en liten musikkille vi fått. :)

Lite bajs har väl ingen dött av? Eller va säger du morbror? Kolla in Theos fina kläder. Halvknäppt pyjamas och byxor. :) Det nya modet!


Anledning till att vi åkte till småland just dessa dagar va för att jag och lillasyster Helena skulle åka till jönköping och se Lars Winnerbäck! Och jag har sett Lasse många, många gånger men denna gång va en av de bästa. Han va helt grym! Vet inte om det va för att vi hade sittplatser och att jag inte hann få ont i fötterna, men jag ville inte att det skulle ta slut. Jag hade kunnat sitta där i några timmar till. Så nu blir det att boka in en ny konsert i sommar när han är ute på sin sommarturne.




Sen kom Cajsa på besök och då blev Theo jätte glad. Cajsa är ju en favourit tjej som alltid är roligt att träffa och speciellt denna gången när hon så fint gav Theo lite mat. Tror jag ska låna ner Cajsa hit i några dagar, hon tar hand om Theo så bra och nu kan hon ju till och med mata honom. Skulle bli rena semesterna för mig ju. vad säger du Cajsa? Sugen på att komma ner och hjälpa mig i några dagar. :)


Nu är det helg och ikväll ska det bli hemmamys med lilla familjen.  Kolla på Idol och allt annat roligt på tv burken. Ha en bra helg!


Måndagsmys

Helgen försvann fort iväg och nu är det redan måndag igen! Tiden går alldeles för fort, så snart har väl julen också varit. Vore bättre om det bromsade in lite, kylan slog ner och att det blev lite soligt på dagarna..då hade jag mått ännu bättre, för detta gråa väder gör ju ingen glad. 
Idag är det som vanligt en hemmadag, då det är måndag. Så i förmiddags blev det en promenad med mammorna i byn och efteråt blev det fika hos mig och Theo. Efter en timme med mycket bus blev Theo jätte trött och grinig så nu ligger han ute i vagnen och sover i regn. Men det sovs så mycket bättre ute i friska gråa luften, så vi sket i att det regnade .)
Själv ska jag ta och baka en kaka, brownies med valnötter, så vi får väl se hur det blir. Ni flesta som läser detta vet ju att jag inte kan baka, men vem vet, dessa kanske bli kalas bra. :) Bäst att sätta igång för om en liten stund kommer Emelie och Sara och dricker en kopp te. Ja, det blir ingen brownie för vår del, för vi har lovat varandra att inte äta massa kakor och liknande sockerkickar när vi träffas, för det blir ju några fikor oss mellan under en vecka. Så en kopp te och en liten peppakaka kanske det kan bli. :)
Ha en bra måndag alla goa och glada där ute.

Theo och Loke på IKEA i torsdags när jag och Lina träffades för att ta en lunch och inhandla lite julklappar och annat skojigt.


rovtur i den nya simstolen. Hur roligt som helst att få sitta och sprattla med benen istället för att sitta helt stilla i en badbaljan. Och nu är det bara 1 ½ månad kvar tills vi ska åka på vår lilla resa, så då är det bra om vi hunnit öva lite på att sitta i badstolen, för på Lanzarote kommer vi ju bo i poolen!

Theo kl. 06.45 i söndags morse när vi körde Madde till tåget. Mysigt när man får åka bil i pyjamas. :)

En glad och en lite ledsen Theo efter massa bus med grannkompisarna...


Stencooolingen

Kolla in vår underbara pojke!!





Hur underbar som helst!


Helgens alla festligheter!

En ny vecka har börjat och det verkar som att det blir en lugn och skön sådan. Inte så mycket inplanerat utan det blir förhoppningsvis bara lite fikor med mammorna, långa promenader och lite fix och trixdagar.

Men det känns väldigt bra med en sådan vecka nu då helgen va desto livligare. :) I fredags firade jag och Martin ett år som förlovade, så jag hade ordnat en liten överraskningskväll med spa och julbord. Väldigt härligt, precis vad vi behövde, lite tid för oss själva. Hemma i lilla huset passade farmor Inger Theo, så det tackar vi för.

Sen i lördags blev det en snabb sväng till Familia där vi träffade mormor Birgitta och moster Helena och Helenas kompis Amanda, efter en liten shoppingrunda åkte vi hem och åt lite mat allihopa. Sen blev det massa bus och lek med mormor för Theos del, medans jag fixade iordning mig inför kvällen, då det va dags för första utgången sedan lång tid tillbaka.
Martin och Theo fick en killkväll hemma och jag tog tåget in till Helsingborg och körde en helkväll/natt med Madde, Karolina och Carina. Det blev en kanon kul kväll. Jag och Madde kom hem vid 5 tiden på morgonen så det är ju inte konstigt att jag fortfarande idag (tisdag) är trött...hehe..men kul hade vi. Nu får jag vila upp mig i några månader och så kanske det bli en ny utgång til våren..;)

Som ni förstår så blev det inte mycket gjort i söndags för min del men min underbara sambo va desto duktigare. Bäddade rent i sängarna, lagade mat till oss, fixade till takpannorna på taket som hade lossnat och sedan fick jag även lite ryggmassage, känns som att han ville vara lite extra snäll då det är hans tur nästa helg att gå ut och då vill nog inte han fixa och dona allt förmycket på söndagen, utan precis som jag få lite massage, färdiglagad mat och lite sånt...och visst det fixar ju jag och Theo.

Vi hann även med att gå en lite runda på julskyltningen i Ängelholm i söndags också, tillsammans med Sara, Andreas och Emelie, efteråt blev det första advent fika på trossvägen. Men jag fick ingen direkt julkänsla, det regnade mest...Men idag när jag va ute och gick och det va 3 grader då kändes det lite mer som att vi går mot jul, Hur skönt som helst! 
Nehe alla ni goa där ute, nu ska jag ta en kopp te innan min lille älskling vaknar igen. Och medans jag gör det kan ni kolla vidare på de roliga korten som vi tog i lördags hos Madde. Tyvärr glömde jag kameran restan av helgen så det blir bara lite partybilder denna gång.


Hopp Hopp...oj så kul man kan ha det med några öl i magen....


Karolina, Carina och Madde i början på en hejdundrades kul kväll!


RSS 2.0