Regn.....

20 grader...igår!

 och idag är det regn!
Jag och Theo har fått stanna inne nu på förmiddagen eftersom regnet öser ner. Hade det bara duggat lite grann hade vi såklart tagit på oss kläder efter väder...men i detta regn hade vi varit genomblöta ändå. Inget roligt valborgsväder det här inte.

Som tur är finns det en bil i garaget :) väldigt smidigt med inbyggt garage när det regnar.  Bara att öppna dörren och hoppa in i bilen. Hade nya IKEA hunnit öppna hade vi kunnat åka dit och parkera i garaget där (som jag har läst att man ska kunna göra sedan när de har byggt klart) så hade vi inte varit nära en enda regndroppe på en hel shoppingtur..hehe.. Kul tanke men ändå rätt onördig för man har ju inte dött av att bli lite blöt..
Vi ska iallafall ta oss en runda till Ängelholm om vi så blir blöta, dyngsura eller knappt träffade av de stora dropparna spelar inte så stor roll bara vi kommer ut och får fixat våra små ärenden som står på listan.

Ikväll blir det valborgsfirande hos Lotta med familj så det vore ju skönt om vi slapp regn då.

Ha en bra helg!
Kram kram


Mammas nya leksak

Messa, spela spel, kolla nyheter, väder, hitta recept och sedan går det ju även bra att ringa med den också.....

Nu har den kommit! Den nya leksaken i huset. Känns som man kan sitta med den i flera timmar och pyssla och hålla på, men det är väl som alla nya saker, att det är extra kul i början. :)
Idag bröt jag iallafall min härliga frukostrutin...det brukar vara te och helsingborgsdagsblad men istället blev det te och iphone...humm inte bra..imorgon har nog hysterin lagts sig något så då bli det HD igen. :)



Ha en bra dag!


Jag ska bli som pappa....

och farmor när jag blir stor.....

Köksförsäljare såklart!
 Det verkar nämligen vara pappas tumstock som är veckans roliga grej. :)




Vitsippor ute i backarna står...lalalalalaaaaaa


mmm..smaskens!


Shoppning med barnpigan!


Måndagslyx och kärleksförklaring till bästa vännen och det nya monstret!

Ibland är det extra kul att åka och storhandla som tex när man har med sig sin bästis Madde! Allt går så mycket lättare när man bara har en sak att hålla reda på....därför tycker både jag och Theo att det är kanon när Madde följer med på en shoppingtur!
Funderar ibland på hur vi skulle klara oss utan vår Madde..hehe..Så det där med tanken på att flytta ifrån H-borg kan du lägga ner Madde...vi behöver dig! Såklart inte bara till att vara med när vi shoppar, utan även för att fika med, gunga med, prata med, luncha med, gosa med, busa med och allt annat vi gör när vi träffas!
Vi är jätte glada över att du vill vara vår vän och vi kommer att hålla fast vid dig och Simon läääännngeee...


Madde och Theo utanför den stora matkedjan där vi handlar all vår goa mat! Madde tar hand om barnvagnen och jag kundvagnen!



Tisdag!

Hurra för tisdag! Tisdagarna brukar inte vara några hipp hipp hurra dagar direkt utan denna veckodag börjar alltid med en promenad med mammorna i byn (vilket såklart är jätte mysigt) men sedan efter lunch brukar det ungefär hända noll intressanta saker! Förutom idag!
Idag har jag beställt en ny mobiltelefon...eller en iphone som det nu blev tillslut!!! Så idag sitter jag med ett stort leende på läpparna och läser på om denna "allt i ett" monster! Nu ska den bara skickas hit också så det blir några dagars väntan men det är det värt! (Bara jag hinner få den innan helgen...hehe..)

Ha en fortsatt bra dag för det ska jag och Theo ha!
Kram kram



bus bus bus


kusinvitamin!

En ny liten kurre!


Ja, äntligen har Theodores nye lille kusin kommit ut och kusin David har blivit storebror! Inatt föddes han och ja, det blev en liten kille till...så det kommer att bli ett härligt killgäng när kusinerna ska umgås! Det skiljer ju bara 9 månader på Theo och den nye lille kusinen så de kommer helt klart att hitta på en massa bus om några år! Nu väntar vi bara på att få se honom och höra vad han ska heta....nyfikna! Längtar tills jag får hålla honom lite de är ju så mysiga när de är sååå små!


Så ett stort GRATTIS till Micke, Ditte och David till att deras fjärde familjemedlem har anlänt!


Härliga torsdag!

Sol,regn och blåst!


Dagen har verkligen bjudit på det mesta i väderväg. Nu när eftermiddagen går mot sitt slut så skiner solen som bara den. Funderar på att gå ut en runda igen men nu är det ju snart dags att laga lite mat, det ska bli champinjonomelett till killarna i familjen och något annat utan svamp till mig själv, och när man kollar på termometern och ser att det bara är 5 grader där ute så stannar vi nog hellre inne.

Annars har det faktiskt blivit en hel del tid ute idag så vi kan nog stanna inne nu ikväll med gott samvete. Två långa promenader en själva och den andra med goa Sara och Emelie har det blivit under dagen även om den sist nämnda knappt räknas då vi tog en god fika efteråt. :) Inte bra det där...nästa gång blir det bara en kopp te...hehe


Storhandling!

Gekås!



Det går inte att ljuga utan jag måste erkänna att jag tycker det är sååå kul att åka till gekås då och då. Visst det blir en massa pengar men samtidigt har man mycket med sig hem och det blir en trevlig utflykt.
Igår tog jag och Martin med oss Theodore och det gick hur bra som helst. Annars är det såklart rätt skönt att åka själva. Inga blöjor som ska bytas, inga mattider som ska passas utan bara full konsentration på handlingen. Nu gick det som sagt jätte bra igår. Ingen stress utan hyfsat lugnt.
Theodore sov en runda men satt sedan mest och kollade på alla andra som sprang runt som yra höns. Roligast var ju ändå såklart när vi kom till leksakerna. Det blev ju nästan som julafton!!! Massa roliga saker att titta på. Skillnaden var att de bara skulle tittas på....man kan ju inte köpa allt...och eftersom lådorna hemma är överfulla med leksaker blev det endast en liten hink och ett utomhus leksakståg till Theo. Oj, nu glömde jag ju den fina barnpoolen som ska pryda baksidan också i sommar....:)

Väl utanför Gekås tog vi en sväng in i Skobooden och där hade dem en massa fina skor till Theo!
Så blev det inte många leksaker så blev det desto mer skor istället. Ett par söta sandalar till sommaren och ett par stövlar nu till våren! Så nu ska han bara börja traska lite också..:)


Efter en lång dag igår somnade Theodore rätt sent. Halv tio närmare bestämt men sedan sov han tills klockan slog halv 7! Han fick nappen och somnade om igen tills klockan var 8.00! Så det blev en skönt nattsömn för oss alla 3 i hushållet! Nu hoppas vi bara att det inte bara var för en natt utan att det håller i sig några nätter till! Så att det tillslut blir en vana att sova hela natten lång för vår goe lille skrutt!

Ha en fortsatt bra dag!
Kram kram

ps..Någon liten kusin har det inte blivit än..vi väntar och väntar...


Romantisk kväll....:)

 
Barnfri lördagskväll!
 

Helgen har varit en mycket trevlig helg! Med en romantisk lördagskväll och låååång söndags sovmorgon får man verkligen inte klaga! Lördagskvällen tillbringade jag och Martin på restaurang ”Casa Mia” i Ängelholm. En restaurang som jag varmt kan rekommendera. God mat och bra service. Theodore fick vara hemma hos mormor och morfar medans jag och Martin var ute och hade en härlig kväll för oss själva. Vi hann även med att ta några drinkar på ”Torstens” innan kvällens timmar tog slut så det blev verkligen en jätte mysig kväll.


Söndagen har varit lugn. Jag fick som sagt en lång sovmorgon då mormor var uppe tidigt med Theodore. Sedan kom kusin Cajsa och hennes kompis Maria på besök. Så Theodore har haft en rolig 9 månadsdag med mycket uppmärksamhet! Nu sover han gott och förhoppningsvis blir det så hela natten, även om jag inte riktigt tror på det själv när jag skriver det.


Han är inne i någon sorts ”få tänder period” då han vaknar rätt många gånger varje natt och är ledsen. Det räcker att man sätter i nappen och lägger honom ner igen (han sätter sig upp så fort han vaknar till) så somnar han om, men det stör både hans, min och Martins nattsömn en del såklart. Så det vore så skönt att få sova en hel natt utan att gå de där 10 meterna i sömnen och sätta i nappen. Men förhoppningsvis är det bara en period just nu som det är så här, snart sover han nog som en prins hela natten lång…hoppas kan man ju i alla fall..:)

 

Imorgon kommer det att hända en rätt rolig sak…vad det är får ni reda på nästa gång ni läser här på bloggen….spännande…..eller förresten det ska hända många roliga saker… förhoppningsvis så har Theodore fått en liten kusin till nästa gång jag skriver igen..för den lille är beräknad tills imorgon…så det händer mycket spännande nu…

[Jag och min älskling]

[Maria, Cajsa och Theo med 100% uppmärksamhet av sina tjejer]

Ha en bra början på veckan så hörs vi snart igen.
Kram kram


Hosta, snor och sooool

 Solen är här och då blir det utflykter både hit och dit…

Theo är lite förkyld och hostig så det blir inget bad, ingen öppna förskolan och inte så mycket lek med kompisarna utan istället blir det att vara ute i solen där man inte kan smitta några andra. Så vi är så glada att det är SoL denna vecka!

Det har blivit några utflykter. I måndags var vi i hembygdsparken inne i Ängelholm och hälsade på alla djuren och tog oss en sväng i gungan. Hur kul som helst!


När vi sedan kom hem blev det premiär för årets grillning! Oj, vad gott det var och Theo har hittat sin favorit plats där han kan ha full koll på vad som händer på grillen och lite koll på vad pappa pysslar med också såklart!

Idag har det blivit en picknick på stranden. Theo sov dock hela vägen dit, under hela min fika stund och hela vägen hem så han missade det roliga. Men sov desto skönare.  :) Och jag kunde fika och läsa tidningen i lugn och ro och bara njuta av solen.  Underbart!



Nu blir det lite lunch och sedan får vi nog traska ut igen och sola oss lite!


Tvättkillen!

Theodore hjälpredare nummer 1!


Nu är det sååå mycket lättare att fixa med tvätten nu för tien för Theo har kommit på hur man gör
 och hjälper gärna till! :)


Pigg sjukling!

Piggelinen!

För att vara lite sjuk så är min lille älskling väldigt pigg! Det finns till och med lite energi över för att läsa mammas grupp-psykologi bok. Och då måste man vara pigg kan jag lova....:)

Men när det är dags för torkning av näsan (som det är typ är 1 gång i minuten) så tar all energi slut och det blir ett himlans liv. Inte lätt att vara förkyld. :(

BuSUnGEn!


Så här kan det se ut när man får göra lite som man vill.



Göteborg!

En härlig dag i Götet!

Jag, Theo, Sara och Emelie tog en lördagsutflykt till svenska mässan i Göteborg för att besöka baby och barn mässan. I andra delen av den stora mässlokalen höll idoluttagnigen till så vi funderade starkt på att testa våra sångkunskaper, men efter att vi sätt den långa långa kön så tog vi beslutet att hoppa det hela. Vi höll oss istället dit vi hör hemma. :)

Det blev en härlig dag förutom att Theo har lyckats bli sjuk igen. Näsan rinner, hostar och nu är han även hes ikväll. Stackaren. Inget kul alls. Nu hoppas jag bara att det inte blir värre utan att det håller sig till en kraftig förkylning bara.

Emelie får lite mat på mässan.

En trött och mätt Theo som tuggar majskrok. Gullungen!


Måste också bara lägga in denna fina bild som vi tog igår. Han är så söt när han biter på läppen. :)


Ha en jätte bra lördagskväll så ska jag ta mig en kopp te och kolla en sväng på dumburken.

Kram kram


1 årskalas!

Loke 1 år!

Tiden går sååå fort (som jag alltid skriver). Men jag kommer så väl ihåg när jag frågade Lina om hon var med barn och hon svarade JA, det är jag! Och nu har den lille magen hunnit bli 1 år!! Vad tog tiden vägen? Inte vet jag men däremot vet jag att vi hade det kalas kul på festen i onsdags. :)

Födelsedagsbarnet äter tårta!


Och jag håller med Loke om att den var väldigt god!
Theodore höll sig istället till de goda pannkakorna som det också bjöds på.
Här med hela munnen full!


Sedan blev det massa bus med Lokes alla leksaker och med de andra små gästerna. Lokes roliga gåvagn var nog ändå det roligast (förutom pannakakorna) han höll på och fixa och trixa med den i säkert en timme.


Men en majskroks paus hanns det dock med....:)



Efter ett trevlig kalas blev det att åka hem och fixa ihop den sista stolen till våra nya utemöbler och vips så fint det blev på framsidan. Innan har vi bara haft ett litet balkongbord och 2 stolar till ingen nytta på framsidan så nu är det mycket mycket finare om jag får säga vad jag tycker...och det får jag ju för det är min blogg...:)
Nu hoppas jag bara på att solen ska titta fram lite oftare så vi kan sitta där ute och fika, fika, fika, fika...



Ha en bra fortsatt dag så hörs vi snart igen.


Tisdagsbus

Tisdagsbus hela långa dagen!

Ja, idag har vi "bara" busat, busat och ännu mer busat mellan våra promenader. Så det har varit en lugn och härlig dag. Promenad med Lotta och Leo och sedan en fika hos dem, hem och busa, äta lunch, busa och ut på en promenad igen, hem till mellanmålet och såklart lite bus till och nu börjar det gå mot kvällen och det är dags att förbereda maten tills älsklingen kommer hem.

IdAg Är Vi BuSFamiLjen NuMMer 1!



Kryp å klättra

Lille killen har blivit stor!

I påskhelgen släppte det äntligen för lillkillen! Allt slit han har haft med att försöka krypa gav med sig och i fredags kröp han genom hela huset och självförtroendet lyste lång väg! Sedan har även klätter nyfiken väckts så nu ska det klättras på allt!!! Perfekt när man kan krypa fram till alla lite högre platser och sedan dra sig upp...en helt ny värld har ju öppnats för vår lille kille. Hur kul som helst att se och följa med på...dock blir det lite mer tårar än vanligt eftersom det trillas och sådär en heldel..men det hör ju såklart till.

Man kan krypa efter allt nu....dammsugaren tex som på bilden.
I helgen har Theo varit extra häftig när han har haft på sig sin nya snygga mössa
som han fått av Cajsa och Anita.
Tack snälla Ni!!
´

Efter mycket kryp och klättring blev det en massa mys med mormor.
Mysigt!


Martins överraskningskillkväll!

Surprise!

Efter en heldels planerande så kom äntligen fredagen då min överraskningsfest för min älskling ägde rum. Jag hade bjudit hem några av Martins gamla killkompisar på en grabbkväll här i Utvälinge. Allt var planerat in i minsta detalj för att Martin inte skulle klura ut något. Utan han stod och skulle precis börja förbereda Tacosen, som jag hade sagt att vi skulle ha, när grannarna Sara och Andreas skulle komma på kvällen. Men istället dök 3 av hans goa vänner upp och jag kan lova att han blev överraskad. Så allt gick enligt planerna. :) Martins mamma hade fixat smörgåstårta och jag efterrätt till dem, så laga mat slapp dem, och istället kunde de ägna tiden åt att umgås och ha det trevligt.
Jag och Theo tog bilen upp till Halmstad och övernattade hos svärmor/farmor Inger så att killarna fick huset för sig själva. Det blev en härlig kväll även för oss. Lite vin, god mat och sedan en liten sväng på stan på påskafton. Så vi hade det minst lika trevligt som killarna. :)

Det blev en lyckad tillställning och nu vet jag inte alls vad jag ska pyssla med på dagarna..kanske dags att börja fundera lite på en 25 års fest. Allt för att få fixa och dona...I Loooove It!

[En glad överraskad grabb som inte hade anat någonting. :)]

[Jesper, Mattias och Oskar som härmar en "stark kapten"]
[Senare på kvällen kom resten av party tricken...]


Madde 25 år.

Maddes 25 års fest!

I lördags var vi på Maddes 25 årskalas och det var väldigt trevligt. Massa goda snittar och härliga människor så det blev en lyckad fest! Söndagen bjöd sedan på en lugn dag med besök av Theodores mormor som var och hämtade upp moster Helena efter att hon passat Theo på påskaftons kvällen. Tack snälla lillasyster för hjälpen!

Jag och min älskling!

Madde öppnar vårt lilla paket. En Mixer. :)

födelsedagstjejen som fixar en massa goa snittar innan alla gäster börjar rulla in!


En barnledig partytjej!


Kalas!


Skärtorsdag...

Påsken är här!

Påsken började med en mysig dag med lite besök av Theos kompis Emelie och hennes mamma Sara...kolla så söta de är!


Sedan kom Martin hem med massa fina påskblommor.
Han är så söt! Puss min älskling!



Det blev som ni ser en bra början på påsken och jag är säker på att den kommer fortsätta så.

Ha en bra påsk!


Påskhelgen är här...

Påskigt!

Nej, jag är nog inte så påskig av mig! Tycker att man precis har plockat undan julpyntet ju, så det känns lite jobbigt att klättra upp på vinden och rota fram nästa pynt igen. Men mamma som man nu är, måste man nog vara lite pyntig (har fått för mig att det tilllhör mammarollen), vill ju inte att Theo ska växa upp i ett påskfritt hem. Utan självklart klättrade jag upp på vinden igår och hämtade ner våra 2 kycklingar och lite fjädrar. Måste erkänna att det blev rätt fint faktiskt. :) Så idag ska jag åka iväg och inhandla lite påskblommor också....vem vet jag kanske slutar som en stor ända påskakärring...:)

Vill dock göra ett tilllägg till min mamma och min sambo: att PÅSKÄGG är inget som vi hoppar över utan det mottages gärna som vanliga år...(inget som försvinner bara för att man har blivit mamma)..man vet ju inte vad Ni kan få för er...Bäst att vara tydlig..hehehe

[Skratta gärna åt mitt påskris med fjädrar, det bjuder jag på idag, men det är första gången som jag fixar ihop något sådant här..så för mig blev det riktigt påskigt..hehe]

[De fina Ester påskkärringarna fick komma ner ifrån vinden på Ester-dagen som var igår..Vilket sammanträffande!]

Ha en jätte bra påsk och ät många påskägg!!!


RSS 2.0