27 juni

Söndagen gick i kalasets tecken. Det var ju så att jag fyllde 25...eller kanske fyller 25 eftersom det fortfarade är söndag.

Det blev en jätte trevlig dag! God mat, sol, trevliga gäster och en massa presenter..jag måste verkligen ha varit snäll i år! Tack alla för allt....chokladprovning, makeup rådgivning på Kicks, ett jättefint armband, tröja, en snygg ugnsform, en kitchen aid, parafym, kakfat, saftbringare och en massa massa mer....så jag säger bara ett stort Tack!




efter en kul dag med fullt ös blev det perfekt att lata sig lite i en stor låda..:)


Kalas helg!

Långa härliga solhelgen börjar gå mot sitt slut och vi sitter här och tänker tillbaka på denna fantastiska helg med midsommar, grillning med Simon och Madde och dagens födelsedag!

Midsommar i Utvälinge med dans runt stången och midsommarlunch med gänget nere vid havet!



Senare på dagen blev det fest hos familjen Rasmusson/Johansson!

Två snyggingar i midsommarkrans :)

och en liten liten glad midsommarfirare i famnen på moster Diana.

2 goa systrar...

efter en lyckad midsommarafton började midsommardagen med korvgrillning..gott kan jag lova! Och Micke: Vad säger du om glöden? Den var helt okay väl? hehe


Tack svåger och svägerska för en jätte trevlig midsommarfest!




Nytillskott

Ja, nu har vi hittat den!
 Vagnen som ska följa med på shoppingturer och när det ska ut och åkas på andra små utflykter...lite mindre än den andra men ändå stabil och helt okay att sova i. Köpte den begagnad så det blev ett riktigt bra köp!

Och ni som känner mig väl, vet att de är Emmaljunga som gäller. :)

Stolt kille!



 Efter en förmiddag med vagnköp blev det en kväll med uppsättning av ett stort midsommartält! Eva och Pelle är ansvariga för midsommarfirandet i byn så vi hjälpte till att sätta upp tältet.

Förste bord och stol körare!
Perfekt att man kan använda gräsklipparen till många saker :)

Viktor med sin pappa Pelle.

Några jobbar hårt och vissa...humm...står och njuter av utsikten.

Martin, Eva och Theo konstatera att tältet är uppe!
Nu hoppas vi bara på sol i morgon också så det blir en underbar midsommardag!

Glad midsommar önskar vi er alla!


En glad midsommarledig Martin!
 


Solstrålarna


Eftermiddagen är här men ingen sol!!!

Tur att jag har mina solstrålar här inne istället!




Kalasdag med tårta och shopping!

Igår firade vi Sara som fyllde 30 år! Tänk att hon är så gammal nu...hehe..och på eftermiddagen blev det en tripp till gekås!

Men dagen började med att jag skulle garnera tårtan och då passade Theodore på att hitta på lite hyss...För att han inte skulle kunna nå ljuslyktorna ställde jag hans stol framför (brukar fungerar) men igår när jag tyckte det var lite väl tyst såg det ut så här:

och inte konstigt att busungen var tyst han hade ju hittat ett guldläge!

Efter en promenad med mammorna gick vi hem hit och fikade! Det var väldigt kul att alla kunde vara med...
Födelsedagsbarnet!


Alla mammor med barn (2 saknas dock Gustav och Theo)! Lite kul att Lotta fyllde 35 i söndags, Sara 30 igår och jag 25 på söndag! Många jämna på en vecka!



Ät lite blomma mamma!!


Tack mammor och barn för en trevlig förmiddag!


På eftermiddagen stack jag, Theo och svärmor upp till gekås för att handla lite. Alltid lika kul att åka dit och spendera lite pengar. 

Idag skulle det varit dagen för att bränna på brännan lite men än sålänge ser det inte ut som det var rätt planerat! Men vem vet solen kanske tittar fram i eftermiddag!





Bröllopsfest!

I lördags blev det ett härligt kalas i Sverige och på Trossvägen 2!

Eva och Viktor kom på bröllopsfika och såg när Viktoria och Daniel fick varandra!

Prinsarna åt såklart något gott de också!
Theo skålade med oss alla!


Efter vigseln blev det en runda ut i det "fina" vädret.


och en massa bus blev det också för att trötta ut mamma...så hon skulle somna gott sedan...:)



Idag söndag har det faktiskt blivit fint väder och farmor Inger har kommit på besök för nästa vecka har farmor semester så hon kan stanna hela veckan om det skulle vara så!! Så ikväll efter allt bus med Theo blir det grillat och ett glas vin!


Skön söndag på er alla!


fredagsfix blev fredagsmys

När Sara var klar i stallet och skulle tänka Emelie ville hon som "tack för hjälpen" bjuda på en fika och varken jag heller Theo hade direkt något emot det såklart!

Det blev en fika på caffét Kakboden i Höganäs....och när jag satt där tänkte jag...oj vilket tur att man inte jobba här....för allt ser ju sååååå gott ut! Snabbt efter den tanken kom jag på att jag jobbar ju på ett café! Och nu är det inte länge tills jag ska börja igen....oj oj..hur ska detta gå...allt är ju så gott har jag ju precis konstaterat!
 
Gott gott gotti gott gott! (undrar ni varför det hamnade en chokladboll på fatet också så får ni fråga Sara..jag är helt oskyldig...hehe)


Efter den goa fikan blev det en promenad ner till hamnen och lekplatsen...solen kom ju fram och det blev ett riktigt fint väder..eller vad säger du coolingen:


Visst är det kul att gunga och leka i sanden men bäst är nog allt att bara få krypa runt i det härliga gröna gräset.


Från en förmiddag med fix och trix till en härlig fredagseftermiddag med fika och lek är man nu lite trött..så nu blir det en stund framför tv:in för att vila upp sig inför morgondagen när det dags för Victoria och Daniel. Då måste man ju vara pigg.:) För det blir ju en dag framför tv:in ifrån tidig morgon till sen natt...hehe..ne, inte direkt men en stund på eftermiddagen får det allt bli..vill ju inte missa själva vigseln!




Ha en skön fredagskväll och helg!


Fredagsfix

Fredagen är redan här. Men var tog alla de andra dagarna vägen. Det var ju nyss måndag!
Bara att hänga med antar jag och njuta av tiden...fast att den går så fort....

Idag är Emelie här och hälsar på...

och det blir en massa bus då... (bra barnvakt som skriver blogg samtidigt :))

Innan lilltjejen kom hann jag faktiskt med att städa huset + tvätta 2 maskiner tvätt så jag tycker nog allt att jag hunnit med en del denna fixar fredag. I eftermiddag blir det en vända till tippen men allt gräs som vi klippte ner igår sedan ska jag fixa en present till en go vän också....verkligen en fixar dag...
Nu i skrivades stund börjar solen att skina också så nu blir det att ta på de små lite utekläder och bege oss till lekplatsen.

Här kommer lite bilder ifrån veckan som bara försvann:

Cykeltur in till Ängelholm

Massa bilkörande ute i det fina vädret

och en massa bus med mamma


Ha en toppen dag!


Hit och dit!

Idag har vi hunnit med en massa roliga saker....

Promenad med Eva och Viktor med tillhörande fika.
Snabblunch för både mig och Theo.
Bil till Halmstad.
En fartfull och mysig eftermiddag med David, Alexander och Ditte. (Tack snälla David för kladdkakan!)
Bil hem ifrån Halmstad. (hade inte Theo somnat direkt i bilen hade vi tänkt ta en sväng och hälsat på farmor på hennes jobb också...tror inte farmor hade tyckt det var så kul om bara jag kom in och Theo satt i bilen och sov..hehe)
En lång kväll ute med grillning och lek. Att se mamma och pappa spela fotboll blev nog dagens höjdpunkt! Oj, vad lillkillen skrattade...hummm undra varför?!
Theo somnade sedan gott och vi övriga två i familjen tog oss något glas vin och njöt av det fina vädret som så snällt kom fram på kvällen!

Nu är klockan natten och det ska bli väldigt skönt att gå och lägga sig. Imorgon blir det en lugnare dag med förhoppningsvis en massa ute tid då vi hoppas på att de håller det de lovat....SOL!

Glömde nästan skriva om veckans stora händelse:
Sedan i söndags har Theodore börjat att gå...inte mycket men det blir några steg då och då...Så nu är han verkligen en STOR kille så om någon vecka lär det vara spring kalas här på gatorna...:)

Ha en fortsatt bra kväll!



Mia och Johans bröllop den 12 juni!

Mia och Johans bröllop den 12 juni!



 Dagen som vi väntat på, ända sedan i mars när inbjudan kom, var äntligen här i lördags! Ett bröllop som vi sent kommer att glömma!  Mia och Johan var världens finaste bröllopspar och bjöd på ett underbart bröllop men så mycket kärlek att det nästan hoppade hjärtan runt gästerna! 


Att det kan finnas så mycket kärlek på ett och samma ställe under en dag är något alldeles fantastiskt.  Jag hoppas att jag får vara med om många sådana här dagar i mitt liv! (vilket jag är rätt säker på då jag har många fina vänner som är sugna på att gifta sig i framtiden :))


Fick en liten känsla ifrån den 18 juli förra året när vår Theodore föddes….den dagen fanns det bara en massa kärlek och lycka i luften och jag fick samma känsla i lördags fast på ett annat sätt. När Theo föddes var det vår lycka, vår stora kärlek och vårt allt. I lördags var det Mia och Johans stora lycka och kärlek som spred sig genom hela Skåneland och som nu håller på att sprida sig i Grekland också! Tänk vad härligt!  Det är där de tillbringar smekmånaden resten av veckan. :)


Detta är en dag som jag alltid kommer att bära med mig, en dag med en massa spänning och förväntningar, en dag som aldrig kommer bli som någon annan dag, helt klart en av de finaste dagarna i mitt liv!


Jag vill tacka Mia och Johan för att jag och Martin fick vara med på deras stora dag och vi önskar er all lycka i framtiden!

 

För att visa er vad jag menar i texten kommer här lite bilder med mycket kärlek och en heldel blåst!

[Kärlek!]


[Jag med vännerna Isa och Nettan! Det blev inte så bra bilder då det blåste storm!]

[Jag och Martin]


[Finaste av de alla, såklart!]

[Jag och min bordsherre Jonas som även var Johans bestman.]

[När brudgubben försvann blev det lång kö till bruden...ingen ville ju missa en liten puss...]

[Efter en massa fina tal och god mat blev det dags för dansen. En härlig och fin vals innan själva festen bröt ut!]

[Kvällen är slut. Mia och Johan njuter som nygifta någonstans i Malmö medans vi intar deras hus för att få lite sömn. Isabelle som väntar bebis om 2 veckor är nog tröttast av oss alla (borde hon varit iallafall) men att vara så här vacker och glad vid två på natten efter ett bröllop med allt vad det innebär och vara höggravid är helt otroligt. Du är helt underbar Isa! Nu håller vi tummarna för att den lille/a kommer ut snart för nu har ju bröllopet varit :)]


Tack Mia och Johan för en fantastisk lördag vi ses snart igen!


Kolla jag hittade en ny kompis....

och han är lika söt som jag ju...vilken lyllos!!




Efter att ha fått leka med sig själv (och mamma) i spegeln så kom äntligen kompisen Emelie....

Håll i mig så håller jag i dej...när som och vad det än handlar om för du är ju min bästa vän!

Om du lär mig allt du kan...så ska jag lär dig allt jag kan!
 (inte mina höga ljud har jag lovat din mamma men allt annat!)


Kvak kvak


När det regnar har vi nästan alltid lite besök i trädgården....en anka satt en meter ifrån ytterdörren medans de andra åt upp mina halvmogna smultron...



Både jag och Theo tycker att de är rätt underhållade att titta på dem medans Tassen (kissen i huset) tycker mer att de se goda ut...(synd för honom bara att han är så feg att han inte ens vågar gå ut när de är på trädgården)


När ankorna gått ner till dammen igen så passade Theo på att sysselsätta sig själv...vet inte vad han tänkte på....men han var inte glad när han kom på att han skulle ta sig ut också...tur att mamma fanns i närheten och kunde lyfta bort sittdelen och ta ut sin krångelunge..:)




Jag får göra vad jag vill....

när mamma är på toa.....


Paniken har lagt sig


Vad ska jag ha på mig på Mia och Johans bröllop på lördag? Det har varit den stora frågan den sista veckan men efter 5 timmar på Väla igår så är det nu klart. Det fattas nu bara ett par strumpbyxor som ska matcha min fisbleka hud...men det ska vi nog kunna fixa i veckan. Annars är det klart. Resultatet kommer på kort efter helgen. :)


De små blev såklart lite rastlösa i benen efter ett antal affärer i vagnen...men som tur är kan man hoppa ur och gå lite själv...Hur kul som helst!


Tack snälla Sara för att följde med mig och gick ialla dessa affärer!!! Och för att du passade Theo när jag klippte håret!!

Nu hoppas vi bara på fint väder på lördag!


2 trötta 1 pigg!

Efter möhippa och svensexa så var jag och Martin rätt trötta under söndagen men vår lille prins var desto piggare!

Jippi! Jag hittade chokladsåsen!


Bus bus hela kvällen lång. Theo hittade sin tunga igår och kan inte släppa den!!


Möhippa för käraste Mia!

Lördagen blev en minnesrik dag med möhippa för gamla klasskompisen Mia. Vilket väder vi fick! Det hade inte kunnat bli bättre. Dagen började tidigt och slutade sent så det blev en lugn slappedag dagen där på. Möhippan gick som den skulle! Massa massa skratt och många roliga aktiviteter från morgon till natt. Hur kul som helst!
Nu är det bara en veckan kvar tills hon och Johan står där i kyrkan....Det känns så kul och det kommer att bli helt fantastiskt vackert! Längtar såååå till helgen...

Mia och henns syrra Malin i båten ut till första aktiviteten som var bastuflotten!



Påsken kom visst sent iår!



Friends forever!

Nu har det inte blivit bloggat på ett tag men det beror på att det varit fullt upp och fint väder! I fredags kom Theodores kompis Emelie på besök i några timmar medans hennes mamma tog en runda till stallet. Det var första gången jag passade 2 st 10 månaders busar samtidigt i mer än 2 timmar....Men allt gick fint .De leker jätte bra tillsammans så det fungerar kalas bra.

Best friends!



Det blev ju lite fika ute också i det fina vädret.


De är verkligen goa! Imorgon (tis) är det Saras tur att passa de två små medans jag blir fin i håret!



Nytt face!

Ingenfara Ni har kommit rätt! Jag har bara tröttnat lite på den gröna färgen och bytt bakgrund. :)


Underbara grillsambon!


Överst på min önskelista står det: En grill! Inte för att det är jag som grillar så ofta i hushållet men vår nuvarande som köptes in för 199 kr för 2 år sedan har gjort sitt. Iallafall är det svårt att grilla mycket så det hade inte blivit många grillkvällar med vänner här inte....OM inte min underbara sambo hade kommit hem idag och sagt att: om du vill ha din födelsedagspresent i förskott så får du gå ut i garaget och kolla....Ni som känner mig vet att jag var där på 2 sekunder! 
I bilen låg den...en stor fin grill precis som jag önskat mig! Så efter en timmes ihopsättning så blev det grillpremiär på den nye. Hur gott som helst!

Tack min underbaraste för den fina presenten!




Ha en fortsatt bra sommarkväll!


Fifi vår vän!


En regnig dag som denna så passar det bra med lite tvmys!
 Vi har precis varit ute och gungat i detta hemska regn så nu behöver vi vara inne och värma upp oss lite och då är det perfekt att mysa lite framför Theodores favvo Fifi.



När Theo kollar på Fifi får jag börja fundera på vad det ska bli för middag. Idag känns det som att det finns noll fantasi i huvudet. Måste vara regnet som gör än tom i huvudet..som tur är lova dem, ja alla dem där som skriver och pratar om väder, att sommaren ska komma i slutet på veckan. Jag längtar!




Bredarydshelg med kalas!


Mormor blev ett år äldre och det kalaset ville vi ju inte missa och tog därför bilen upp till Småland och familjen i Bredaryd!
Det blev en skön helg med mycket bus. Theodore fick som vanligt en massa uppmärksamhet ifrån alla och några till medans jag och Martin fick några lata dagar då vi kunde bara ta det lugnt och vila upp oss lite..:) Perfekt helg för oss alla. :)

Lite mys med mamma hanns det med såklart också...


Theo och morfar busar i soffan.


Kalas blev det i massor...

 
och det gillade såklart denna prins......


Vi hann även med att hälsa på Erik med familj och Theo fick testa hoppmattan och det var såklart hur kul som helst. :)


Veckan är nu tillbaka till det vanliga igen och idag har det blivit en regnpromenad med tillhörande fika.

Ha en bra dag.

RSS 2.0