Tråkiga solen som försvann när det blev fredag....


Men det hindrade dock inte oss ifrån att åka på picnic. Men visst är det mycket roligare om det iallafall är uppehåll. Barnen bryr ju sig inte men vi vuxna tycker det är lite kladdigt med blöta mackor och en massa massa massa nyklippt gräs i vagnar, bilar och överallt!! Hehehe..men det gick hur bra som helst ändå. Theo somnade på 1 minut i vagnen och sover fortfarnade (det var 1 ½ timme sedan)...Så han blev trött!

Nu väntar vi på Sara och Emelie så ska vi ta en runda till Familia...för ute kan man ju inte vara mer idag...regnet öser ner nu!

Theo trivdes i regnet!! Att äta gräs var ju kul såklart!


Fikastund!

Filippa försöker komma in i muffinslådan...Men dit kommer bara vi som är över 20..hehe


Ha det fint!


Anna åkte hem...


Ja, även om jag gillade Anna så verkade inte resten av Europa göra det ikväll. Lite synd kan jag tycka då hon har en väldigt speciell röst som jag hade hoppats på att hon skulle komma lite längre med...men men så är det....

Funderar lite på vad det är med min lille prins. Han får ingen sovro. Han har vaknat ett antal gånger nu sedan han gick och la sig för 3 ½ timme sedan. Eller vaknat och vaknat..han ligger och halvsover samtidigt som han gråter..antingen är det magen som tjurar eller så drömmer han mardrömmar om tandläkaren som han var hos tidigare idag...hehe
Ne, tandläkaren är det nog inte....Han trivdes kalas bra där. Hon hade gärna fått borsta hans 2 små tänder ännu längre om hon hade velat..mitt lille charmtroll bara gapade och skrattade..:) Extra kul blev det sedan när kvällen kom och man fick tandkräm på tandborsten också...
Lyckan var stor!


Imorgon väntar det picknic med babycafeét och sedan en fika med Sara och Emelie. Så nu hoppas vi bara på fint väder så vi kan vara ute på alla våra äventyr.

(Tänk vad tiden går fort...det var ju inte längesedan de var så här små..Theo och Emelie.)


Ha en jätte bra kväll!




Sommarläsning


Jag har funderat och funderat och önskelistan börjar bli några rader och det känns rätt skönt då det är många som börjar undra vad jag önskar mig när jag fyller år....Det är länge tills dess (en månad och en dag) men alltid bra att vara förberedd! När jag satt och kollade nätet hittade jag Tidningsbutiken.se och kom på att en premunation på någon bra tidning aldrig är fel. Så nu ska jag kolla runt lite på deras sida och skriva upp lite olika förslag på min önskelista..:)

Ha en bra läs dag i det tråkiga vädret!




Sommaren är räddad!


Martin ledig blev = Tysklandsresa!

Idag tog vi oss upp riktigt tidigt (för mig iallafall) första eller kanske andra gången på ett år som jag ställde klockan....usch det var inget jag har saknat kan jag lova...Men som tur var skulle vi göra något roligt utav dagen så det gick rätt lätt att komma upp! :)

Inför sommaren med all grillning, fester och mysiga hemmakvällar behövdes det fyllas på lite i vin och öl skåpet.  Vi passade därför på att ta dagen till ett besök i härliga "billiga" Tyskland! Bilen blev lite tyngre på vägen hem så några vinflaskor och ölburkar fick vi nog med oss..:)


Många båtresor blev det men det var nog det roligaste på dagen om Theo får säga vad han tycker. :) På varje båtstopp fick man ju något att äta så det gillade såklart vår lille prins!...hehe... 


Sedan på de stora färjorna mellan Danmark och Tyskland fanns det en liten lekplats...perfekt att krypa av sig lite på!


Efter en lång dag är vi nu alla trötta. Både Martin och Theo ligger och sover nu (19-tiden) men nu får de allt vakna annars kan de ju inte sova i kväll..:)

Ha en fortsatt bra kväll!!


Trädgården är redo för sommar!


Helgen har varit i trädgårdens tecken..... Hängmattan han kommit fram, gräset är klippt, solstolarna står på sin plats och vattenspridaren är premiärprövad! Nu kan solen fortsätta att skina i 3 månader för nu är vi sommarklara :)

Mitt i allt trädgårdsarbete tog vi en tripp upp till Halmstad för att lämna tillbaka den bil vi lånat i en vecka när vi själva letade runt efter en ny. Den nya står nu på garageuppfarten och lyser så fint med sin blåa fina färg!  Jag kommer att trivas hur bra som helst med den och Theo har redan provsovit och sagt att det är kanon skönt. :)

Uppe i Halmstad blev ju bjudna på grillat hos familjen Rasmusson/Johansson! Både grillningen och kakan till efterrätt var som vanligt hur gott som helst!! Ditte: Om du behöver testpersoner oftare till någon efterrätt så säg till jag ställer gärna upp!!

[Tack familjen R/J för lånet av bilen och allt gott vi fick i lördagskväll!]


]Martin med den 4:e familjemedlemmen i familjen ovan, söta Alexander!]


Efter en söndag med massa bus ute blev det såklart en hel del bus inne också....som här tex...



Godnatt, säger vi i Utvälinge, sov gott!


Kompisbesök

Besök av Emelie!

Igår kom Emelie och hälsade på medans Sara var och hoppade med sina hästar. Första gången jag passade 2 yrväder, i flera timmar, men det gick hur bra som helst. Vi gungade, busade och åt mellanmål så vi hann med mycket. :)
Det är verkligen skönt att man kan ta hjälp av grannar och vänner när inte släkten bor så nära. :(
I måndags klippte jag gräset ute vid lekplatsen och då kom en granne och hämtade in Theo så slapp han sitta i vagnen och titta på sin slitandes mamma..hehe...så han fick istället vara inne hos Ann-Louise och busa med hundarna.  Något som både han och hundarna blev glada av. :)


[Den lille volvo bilen var eftermiddagens leksak.
Tur att de är snälla och dela med sig annars hade det blivit svårt.:)]


Sommardag i hembygdsparken!

Picknick i parken!

Torsdagen bjöd på sommar så vi tog oss en tur till Hembygdsparken i Ängelholm.

[Bus med Madde!]


[Att klappa pollen är nog det roligaste förutom att gunga då såklart för det är ju det bästa!]



[Mysisen]


Bad på den soliga dagen!

Värme!

Gårdagen bjöd på en riktigt härlig dag. 20 grader varmt och sol! Vad passar inte bättre ihop med dessa grader än att bada?! Så vi åkte till Laholm och tog oss ett dopp på badlandet med kusin David och farbror Micke. Efter badet hämtade vi upp Madde på stationen och sedan stannade hon är tills idag...Klockan är kvart över 9 och hon har fortfarande inte vaknat...kanske ska gå och väcka henne.hehe.  Själv har man ju varit vaken sen kl. 06.00 då Theo tyckte att det var dags att gå upp...Lite konstigt då han nästan alltid sover till halv 8...

[Ren, fin och trött!]



Nu idag ska vi bara ta det lugnt. Jag börjar bli sjuk så jag ska försöka hålla förkylningen på avstånd och jobba hårt för att den inte ska slå ut utan avta istället.

Ha en jätte bra torsdag!


Stora Killen!

11 kg!

Efter dagens BVC besök kan vi konstatera att vår älskling har kommit över 11 kg sträcket! 11.1 kg väger han nu och 75.5 cm lång!  En stor kille men helt perfekt! Lite hull här och där men i den farten han rör sig nu så lär det vara borta inom en snar framtid.
Men tänk ändå att få så mycket beröm för att man har gått upp i vikt :) Jag kanske ska sätta upp ett mål själv på några extra kilon och sedan fira när jag nått dem...vem vet det kanske ge motsatt effekt så att jag går ner några istället....bara tanken på att jag får (måste) äta lite extra onyttigt gör kanske att man inte alls vill ha den där glassen på kvällen eller chipsen på lördagskvällen...hummm..tror inte det fungerar på mig..men det hade varit skönt. :)
Känns nog ändå bättre att försöka äta mindre onyttigt och bättre saker + att röra på sig lite mer...de säger ju att det ska ge resultat...MEN som mina lår säger då och då...du kan inte fuska Ulrika..för då stannar vi kvar...

Med det skrivet så ska jag och Theo ta oss en cykeltur bort till Farhult och köpa lite blommor. Det finns nämligen en kruka kvar på trädgården som ropar efter något fint.

[Kompisarna! Det syns vem som ligger lite över kurvan :)  Min gosunge såklart! ]





Ha en fortsatt bra dag i solen!
(Här är det sol iallafall)
Kram kram


Långhelg

Långhelg med mormor, moster, farmor, fotboll, kusiner, kompisar och ett glas vin :)

Helgen har varit lång och det gillar vi! Under långa helger hinner vi med en massa saker. I fredags kom mormor och moster på besök och det är alltid roligt. Speciellt för Theodore för då får han 200 % uppmärksamhet. :)
Efter massa mormor och moster tid åkte vi upp till Halmstad för att få lite farmor tid. :) Jag och svärmor gick på fotboll, HBK-DIF. Det blev en väldigt trevlig tillställning om man bortse ifrån resultatet. (vilket jag kan göra denna gång)...Kvällen tillbringade vi på restaurang Verona. En mysig restaurang och ett perfekt ställe att gå till om man har en liten skrutt på 10 månader med sig :) 

[Mormor och Theo]


[Theo och farmor på Verona]


Vi hann sedan även med att träffa Hugo, Lisa och Jörgen en sväng innan de åkte vidare hem till Jönköping efter deras helg i Halmstad. Hugo och Theodore lekte lite grann och det är så kul att se dem växa. Sist vi träffades kröp Hugo lite grann och Theo satt som en sten på marken. Igår kröp båda runt och att sitta stilla finns inte längre med på kartan... Nästa gång vi ses kanske de börjat ta något steg själva. :) Spännanade!!

[Buskompisarna]


Efter bus med Hugo åkte vi upp till familjen Johansson/Rasmusson. Theodore var rätt trött så det passade perfekt att sitta och titta på kusin David som däremot hade mycket energi i benen! Full rulle :) Precis som det ska vara när man är 3 år! Söta lillkusinen Alexander 3 veckor var däremot lite lugnare. Eller mycket lugnare han låg i sin sackosäck och sov så gott.....Gullungen!

Söndagen avslutades sedan med att bara ta det lugnt i soffan hemma i Utvälinge. Precis  som en söndag ska vara. Lugn och skön!

Men nu är veckan igång igen och imorgon är det BVC besök och jag är väldigt nyfiken på vad Theo väger och hur lång han är på sin 10 månaders dag!

[bild ifrån babycaféets avslutning med korvgrillning förra veckan. Theo mumsar korvbröd]


Ha en jätte bra dag!
Kram kram

(om ni undrar varför det inte kommer upp fler bilder så är det för att det inte går att ladda upp :() 


Helgen i Göteborg...

Tjejhelg!


Jag och Madde tog en sväng till Göteborg för att umgås och bara ha en "tänka på oss själva helg"! Helgen blev hur lyckad som helst. Massvis med shopping och sedan en runda ut i Göteborgs nattliv blev en härlig helg! Söndagen tillbringade vi på Liseberg för att "få lite frisk luft" för att sedan sätta oss i bilen och konstatera att helgen gick alldeles för fort...Det borde vara lag på att man ska åka iväg med sina vänner någon gång om året...så detta måste vi göra om och då kanske fler vänner följer med...

Goa vännerna!
 

Iphonen fick såklart följa med på resan också....hehe


Utsikten över Liseberg ifrån hotellet!
Otroligt vackert på natten när alla lamporna lyser lång väg.


Det blev förfest på hotellrummet med lite vin och mycket skratt!! (även om jag ser rätt sammanbiten ut på denna bild...)


Efter några glas vin på rummet blev det en runda till utestället Push i Göteborg. Ett ställe att rekomendera. Bra musik, snygg inredning och trevliga människor.

Nyinköpt klänning..satt som en smäck!

Efter en go frukost på söndagen blev det Lisberg..här står Madde framför hotellet som vi bodde på. (det högra tornet :))


Efter två nätter borta var det såklart jätte mysigt att komma hem till sina pojkar. Pojkarna hade haft fullt upp så jag tror inte de hade hunnit sakna mig...och precis som för mig gick helgen otroligt fort så det kändes som att jag precis åkt när jag kom hem...Men som man säger borta bra men hemma bäst!!

Tack Madde för en behövlig och urskön tjejhelg!
Ska vi boka in en helg i höst redan nu kanske?!?! hehe

Ha en fortsatt bra dag!


bildgalleri

Lite härliga bilder...


BadKillen nummer 1!





Min andre lille ögonsten, Tassen!



Stora killen!




Snygga party Madde!
Kort ifrån nattklubben push där vi la vår tid i lördagsnatt. :)


BUSmåndag

Skoj!

Måndagen blev en rolig dag med både kompisarna Lukas och Emelie på besök! Lukas har vi inte träffat sedan i januari så det var väldigt kul att se hur stort han blivit.  Innan var han en liten liten kille men nu hade han  nästan skaffat sig en lika go och rund mage som Theo! Så han har växt ikapp :)


En gåvagn tre barn...

Så här arg blev en liten kille när han inte fick gå utan åka...

Emelie som är så snäll och kör. Gullungar!


Bilder i från min och Maddes helg i Göteborg kommer snart...jag lämnade kameran hemma så jag måste fixa lite bilder i från Madde. Kul hade vi iallafall!!

Medans jag var i Göteborg fanns det dem som saknade mig där hemma..

Mamma?? E du där??

hehe...eller kanske inte..de hade fullt upp med en massa bus med både Cajsa, Alma, Håkan och farmor så det var nog ingen som hade hunnit sakna mig..:)  Inte jätte mycket iallafall.

Idag har det blivit en runda med mammorna i byn och i eftermiddag ska vi på avslutning på babycafeét om det inte börjar regna. För vi ska cykla dit och det gör vi bara om det är uppehåll.

Ha en fortsatt bra dag!

Kram Ulrika och Theodore


Helgen är här...tjohoooooo

Tjohooooo...

Dagen D är kommen. Jag och Madde åker ikväll upp till Göteborg för att ha en trevlig tjejhelg i dagarna 2. Bo fint, äta gott, shoppa en hel del och sedan en runda ut på lördagskvällen kan inte blir annat än bra. Nu ska det bara packas klart och det är inte det lättaste. Jag är verkligen inte ute och festa i storstäderna så ofta så jag fundera lite på vad man ska ha på sig....Men det är väl bara att leta lite i gaderoben och packa ner det som passar och sitter snyggt (och då finns det inte mycket att välja på så det bli kanske rätt lätt iallafall..hehe)
Helgen kommer iallafall att bli underbar...känslan av att få sakna mina älsklingar är välbehövd och att killarna i huset får en ensam helg är bara positivt, tänk vad killsnack det kommer bli på trossvägen 2 :)! Så nu ska klockan bara ticka lite fortare så vi kan åka mot storstan.....

**********************************************************************

Åkte och hämtade min fina vinst igår och hann väl hålla i den i 5 minuter innan den användes upp. :) Det blev en välbehövd mobilväska till min iphone. Vill ju inte att den ska bli repig!

[Vitt läder! Hur snygg som helst så jag är super nöjd!]


********************************************************************

Igår var även Theos kompis Leo på besök. Och oj vad de är lika i sättet! Full fart på de båda och redan vid 10 månaders ålder så bråkar de om leksakerna..undra hur detta ska sluta.:) Men sedan har de ju väldigt kul ihop många stunder också. Jag är säker på att de kommer hålla ihop länge...speciellt eftersom de bara har 3 hus mellan sig och ska gå på samma dagis i framtiden.

[Theo visar Leo sin nya bil och berättar hur tutan fungerar]


Nu blir det inget bloggande på några dagar men efter helgen är jag tillbaks igen!
Ha det jätte bra tills dess!
Kram kram








Familia!

Lyckodagen!

Jag brukar inte vinna men idag har jag vunnit på Familias facebooks tävling! Inga priser som man lever ekonomiskt oberoende hela livet av men det har ingen betydelse utan det är känslan av att jag vann som gör det hela roligt! Sedan blir det ju ännu en anledning till att behöva åka till Familia på fredag. :)



[Med en sådan här kan man hitta mycket skojigt för!]

För er som inte vet vad Familia är så är det Sveriges trevligaste köpcentrum stax utanför Helsingborg. En mix av butiker + ett oroligt mysigt café vid Maxi entrén och att de sedan har öppet 362 dagar om året gör dem till det bästa av de bästa!  (Marika..är jag inte värd en extra vinst efter min härliga marknadsföring)


Ha en fortsatt bra dag alla där ute så ska jag och Theo ta oss ut en sväng. :)





Vilken rolig helg!

Roliga helgen...

Helgen har varit full med aktiviteter och det har varit allt ifrån valborgsfest till gräsklippning så nu när måndagen smyger sig på är man allt lite trött....

Helgen började med valborgsmässoafton som vi tillbringade hos Lotta med familj här i Utvälinge. Perfekt när man kan gå hem och slipper packa in i bil osv för att ta sig hem..Det blev en jätte lyckad fest med alla de mammor jag umgås med här ibyn och deras familjer! Blev kanske lite för mycket vin dock eftersom jag mådde rätt dåligt när jag vaknade på lördagen..hehehe...Men det tyder ju bara på att vi hade det riktigt kul!

Lilla Emelie är så söt...:)  Majbrasan blev det en runda till också såklart!


Tack Lotta för en trevlig fest!


Mammaligan i byn! Eva, Jag, Sara och Lotta!


Efter en härlig fredagsfest tog vi bilen upp till Halmstad på lördagen för att äntligen får träffa den lille nya kusin som anländt till familjen! Och oj så liten han är..man kan inte förstå att de är så små. Även fast att han är en vecka gammal nu så är han fortfarande mindre än vad Theo var när han föddes...så det är ju inte konstigt att man tycker att han är sååå liten...
Nu kanske ni som läser tycker det vore roligare att få en bild på de tre kusinpojkarna men det blir det inte utan det blev bara bilder på mig och den lille. Jag blev helt såld på honom och hade honom i famnen typ från vi kom tills vi åkte..Lite ego kanske..men han är såå go! Nästa gång blir det bilder på kusinkillarna! Hehehe




Efter några timmar hos familjen Johansson/Rasmusson fortsatte vi ut till Alice med familj ute i Ringenäs. Det var längesedan vi sågs så de blev en jätte trevlig kväll med massa god mat och mycket bus! Vi måste helt klart ses snart igen för vi måste ju följa både magen som växer och huset som bara blir klarare och klarare..:)

Theo och Alice lekte jätte bra ihop och höll igång hela kvällen!


Theo försökte leka lite med Tiger också men han var inte så intresserad. :( han hade fullt upp med sin present som han fått av oss.



Under helgen hann vi även träffa farmor Inger och Theo fick en vårpresent som han verkligen uppskattade!
En bobby car som han än sålänge bara sitter på men det kommer inte dröja länge innan han kan ta sig framåt med den. :)
 


Efter en helg med många utflykter och besök blev det en lugn trädgårdssöndag med gräsklippning, rensning av ogräs och annat fixning och doning. På kvällen blev det grillning med grannarna Tobias och Anna vilket var väldigt trevligt!

Martin tar en välförtjänt pause i solen.


Helgen har varit hur rolig som helst så nu blir det en lugn vecka innan det är dags för mig att åka iväg på en härlig och efterlängtad tjejhelg! 

Ha en fortsatt bra måndag! 

Kram kram



 


RSS 2.0