Inget idag heller..

Det blir ingen text idag heller som jag hade tänkt då vi har en bilfri hemmadag. En sådan dag borde man ha lite tid över för att sitta vid datan, men så har det inte blivit idag. Jag och Theo tog en lång promenad på förmiddagen och avslutade den med att putsa/tvätta/skrubba/ (eller vad det nu kallas) alla fönsterna utvändigt. Sen va det redan dags för lunch och Theo testade lite morotspuré och avslutade såklart med en flaska mjölkersättning, för det är inte mycket morot som går ner i den lilla magen än. Sedan va det dags för alla fönsterna inomhus och nu är klockan snart 17.00...så det är så långt jag kommit idag. Ska väl kanske tillägga att jag kollade på ett avsnitt av "en plats i solen" också..men det va under min lilla tepaus. :)
Nu har den lille i huset tagit en tupplur så jag ska passa på att dammsuga och fixa till det sista så huset är i topp skick inför helgen när det är första advent.
Imorgon firar jag och Martin 1 år som förlovade så det ska bli spännande att se vad som händer då.....Och sen på lördag ska jag ut och festa lite med Madde i Helsingborg så jag har fullt upp i helgen, så det blir nog inget mer bloggande förrens på måndag, men då med massvis av roliga bilder.
 Ha en jätte bra första advent önskar familjen Rasmusson/ Gisslander


Matdags.

Idag blir det ingen text, men däremot några goa bilder på lillkillen som ska äta mat för första gången. Men imorgon ska jag och Theo har en hemmadag så då kanske det kommer in lite mer text på denna blogg.


Mums..morot och potatspuré..kolla in vår fina nya lampa i bakgrunden..:)




Theo övar på att ligga på mage när mamma fixar lite på Theos rum.



Och så vad det den här väggen också, nu är den iallafall svart, bättre än innan tycker jag, Vad tycker du?
Nu ska vi se hur lång tid det tar innan det händer något mer på den....1 år till kanske..hehe..
Modig va jag iallafall, Höjdrädd som jag är.


Madde och Simon

Ikväll har vi varit hos Madde och Simon och hälsat på. Så trevligt att få träffa Simon igen, det va ju ett tag sen nu. (Simon pluggar i Norge under höstterminen)
Tack för den goa maten, tacopaj och varma hallon med glass, hur gott som helst!

Imorgon ska Madde och Simon åka till Ullared. Simon har aldrig varit där tidigare så det ska bli så kul att få höra vad han tycker om detta mecka. Speciellt eftersom det är fredag i november (Gekås bästa försäljningsmånad) + att barnbidraget rullar in på alla julklappssugna mammor imorgon. Perfekt dag att åka till Ullared på...Eller hur Simon? Hehe

Imorgon blir det en fortsättning på min och Theodores slappdag. Först ska vi fixa ett pass till Theo och sen kanske en liten fika på Espresso House, därefter ska vi åka hem och spackla och måla på en vägg som behöver fixas och sen kanske vi fortsätter att slå in lite julklappar. Förhoppningsvis är det hyfsat bra väder också, så att vi kan ta vår lilla promenad i skogen.

Ha en fortsatt bra dag alla där ute!


Theo med mor och far hos Madde och Simon.
Theo ska röra allt nu med sina långa armar. Och lite glass hade ju inte varit fel...


veckan som gått...

Jag har verkligen kommit av mig med bloggandet, men det har varit så mycket nu de senaste dagarna, så det har inte hinnits med, men nu ska jag försöka skriva ner lite vad som hänt i veckan.

Helgen som gick va fullpackad med roligheter. I fredags hade vi lite grannar inne på besök och i lördags va det vi som va på besök hos Martins jobbarkompis Linda och sambon Johan. Sen i söndags kom Mikael, David och farmor Inger på besök. Mikael hjälpte oss att sätta upp lite lampor..så nu kan vi äntligen se vad vi äter vid det stora bordet. Så det va väldigt snällt att vi fick hjälp med det, för annars hade vi nog inte kunnat bjuda hem någon nu under dessa mörka månaderna, för det är ju alltid kul om gästerna kan se vad de äter. :)
I veckan har det sedan bara rullat på med ännu mer roliga saker...Matilda och Alice va och hälsade på i måndags och sen i tisdags åkte jag och Martin till Gekås. Det besöket va både roligt, dyrt, frustrerande, stressigt och mysigt. Mysigt eftersom Theo va hos kusin David så det va lite ensamtid för mamma och pappa. Sen va det hur mycket folk som helst så det blev såklart väldigt stressigt och eftersom vi hade en tid att passa så hann vi inte gå överallt så jag känner att jag vill åka dit snart igen och den känslan vill jag helst inte ha när jag precis har varit där..så det är lite frustrerande. Men det viktigast va ändå att vi hade roligt och att vi fick med oss en heldel hem!


Igår va det babysim och Theo dök för första gången. Väldigt spännande och roligt för både honom och mig, men allt gick jätte bra, så både mormor och farmor kan andas ut...:)
Idag är det en stor pyssel och slödag. Jag håller på att slå in lite julklappar och fixa lite med adventsljusstaken och lite sånt...Och nu ska jag och Theo snart gå ut en runda i detta hemska väder, har nämligen lovat att gå ut med grannarnas hundar, men det kan nog vara skönt att få lite luft ändå och som tur är så finns det ju regnkläder!


Lite bilder:







Härligt väder

Är precis hemkommen ifrån en jätte härlig promenad längs stranden! Idag är det verkligen ljuvligt väder här i Ängelholm, hoppas verkligen att alla har detta väder idag, vindstilla och 4 grader. Perfekt väder för att vara höst.
Hade kunnat vara ute hela dagen känns det som, men tyvärr går inte det, för jag behöver städa och tvätta. Imorgon kommer några grannar på besök på kvällen, så dagen kommer gå åt till att inhandla mat och sen tillaga den. Så det blir fullrullle och inte någon tid för dammsugning eller något annat sådant roligt! :)
Utan det blir dagens projekt!


Vaccinerad!

Idag tog jag sprutan, sprutan som alla pratar om nu förtiden. För mig har det aldrig varit något svårt val, utan jag har tänkt ta den hela tiden, men det verkar vara jobbigare val för andra, och det kan jag förstå. Är man lite osäker på vad man ska göra så tyckte jag verkligen att man ska fundera och överlägga det innan man tar något beslut, för vilket beslut man än tar är det viktigt att man själv har bestämt det! Man kan ju fråga andra och analysera hit och dit men själva beslutet måste man själv ta och det gjorde jag för längesen så det känns skönt. Nu blir det "spännande" att se om man får några biverkningar man kan ju hoppas att man slipper!

Vad har hänt annars i veckan då? Jo i måndags va det promenad med bymammorna och lite fika på det som vanligt. Theodore hade namnsdag och fick jätte många grattishälsningar....så han säger TACK till er alla!!!

Igår (tisdag) va vi hos Madde och fikade på förmiddagen, väldigt kul att träffa henne igen, för nu va det ett tag sen. Låter som jag fikar jämt, men hos Madde va det te och smörgås, så det är inte så farligt som det låter..:)
Men på eftermiddagen fikades det med kakor däremot, då kom Louise och Lukas på besök. Lukas växer hela tiden, såklart, precis som Theo och alla andra, men det va så kul att träffas igen, eftersom det va ca 3 veckor sen vi sågs sist. Sen idag (onsdag) så blev det en lunch med Lukas och Louise igen, så nu har vi träffats väldigt mycket de senaste dagarna, men det är bara kul! Kanske hinner ses igen innan veckan är slut, vem vet.

Men efter att ha varit på babysim, lunchat med Lukas och Louise och sen vaccinerat mig, är både jag och Theo rätt trötta, så nu ska vi sätta oss framför tv:n och bara ta det lugnt. Kanske att det bli en kopp te och lite bus med leksakerna. Men det känns mer som att vi kommer somna i en hög i soffan både jag och lillknodden.



Mamma med sin älskling!


Lillebror och storebror!


Lukas va inte så intresserad av att vara med på kort denna gång....


Mysfika hos Madde!


Farsdag och en tur till Halmstad

Då är det måndag igen och helgen har bara sprungit iväg som vanligt.
I lördags jobbade Martin så jag och Theo sprang på Ikea och Väla hela dagen och sen på kvällen va vi över en runda hos Sara, Andreas och Emelie. Emelie döptes på lördagen så vi va där och hjälpte henne att äta upp doptårtan och sånt är vi bra på... jag iallafall. :)

Sen i söndags va det upp och fixa frukost åt pappan i familjen då det va farsdag! Theo är inte så bra på att plocka fram frukost än, så jag fick hjälpa honom lite. Efter att ha njutit av av en mysig frukost packade vi ihop oss och åkte till Halmstad för att träffa kusin David med familj.
Där blev vi sedan hela dagen och kom inte hem förrens vid 19.00 tiden...så det blev en jätte mysig söndag på
pålslyckegatan. Mycket lek och bus men sånt gillar vi ju!!

När vi va ute på lekplatsen och lekte med David satt Theo ihop kurad i vagnen och myste. Hur skönt som helst tyckte han!


Så här fin va Theo till frukosten på farsdag!



En annan variant på att åka vagn...kul va det iallafall...


Nettan kom på besök...

Idag har Nettan äntligen varit här och hälsat på. Tiden går och går och tillslut blev det av...Nettan har ju varit hemma i Sverige i 5 månader nu och vi har bara hunnit ses 3 gånger...Illa Illa...Så nu får vi bättra oss, så nu är det min tur att ta en runda ner till Malmö och hälsa på Nettan nästa gång..och det ska inte dröja allt för länge innan det bli av. :)













Onsdag och snön faller...

Ja, idag föll den första snön här, fast den stannade inte så länge, utan försvann lika fort som jag hann se den. Men det är ändå ett tecken på att det börja gå mot julen. Så här i början på november börja jag längta till första advent. Att få sätta upp lite stjärnor i fönstren, börja baka lussebullar och allt annat sådant som hör advent till. Jag är ju inte så bra på att baka men Sara och Emelie har sagt att dem gärna julbaka tillsammans med mig och Theo i år, så då känns det mycket bättre. Så det kommer nog finnas lite goa lussebullar i denna frys på trossvägen 2 också. Som tur är!

Annars i veckan har det inte hänt så mycket. Idag har vi varit på babysim igen och det är verkligen jätte mysigt! Theodore njuter verkligen och tycker det är kanon att träffa så många andra små bebisar. Jag njuter självklart också i den 30 gradiga lilla poolen och funderar lite på om man kanske ska börja simma lite motionssim, iallafall börja på vattengympa åtminstone....få se hur det går med den tanken. Efter badet idag blev det iallafall pölsekorv hos Sara och Emelie, mumsigt... onödigt att ta båten över sundet när man kan gå bort till grannen. :)
Nu när klockan börja närma sig 20.00 är det dags för Theodores vanliga gnälltimme, det slår nästan aldrig fel, måste vara så att han inte gillar bonde söker fru...Hör faktiskt inget skrik just nu, så kanske är det så att pappa Martin har fått guldklimpen att somna...Vi håller tummarna för det...för han va så trött nu innan jag satte mig här..

Så nu blir det nog en timmes mys i soffan med Martin och en kopp te, en peppakaka och bonde söker fru...


Helgen i bilder...


Coolingen väntar på att kompisen Emelie med föräldrar ska komma och hälsa på..

När föräldrarna satt och pratade och åt god mat fick de små leka med "varandra" på golvet..
Men än sålänge är det nästan roligare att leka var för sig.
Theodore har verkligen fattat tycke för sin fina gåstol och det tycker mamma är jätte bra..så slipper hon gå runt och bära på sin guldklimp hela tiden. För nu börjar han bli rätt tung för en otränad mamma..




 I Söndags blev det en tur till Wrams julmarknad. Theodore som faktiskt ligger i vagnen
märkte inte ens att vi va där för han sov sig igenom hela besöket.

Efter julmarknaden blev det till att vara ute och fixa lite i trädgården, tyvärr passade
vi inte på i lördags när solen va framme, utan det blev att ta på sig både mössa och yllesockar i höstvädret.


RSS 2.0