Lördagsskooooj

Tapeter är beställda annars har vi inte gjort så jättemycket idag än..Inte mer än att busat en massa!




Pappa bakar bröd och vi andra dansar runt och pussas i köket!



Nu kommer David, Alex, Micke och Ditte på besök. Så nu blir det mer BUS!


Solen i ögonen...även en regning lördag!

Hej!
Först en liten rättelse efter Theodores felskrivning i förra inlägget.. Pappa är ju redan stark men kommer snart bli Ännu starkare..:)

Efter pappaMartins rättelse är det dags för helglediga mamman att blogga lite :)
Förra skrivaren gick ut och vaxade bilen, lillkillen sover ute i vagnen och jag sitter och överrösta Winnerbäck som på hög musik kommer ut ur högtalarna. Underbar lördags förmiddag!! Det är tyvärr inte ofta jag får lyssna på denna underbara musik då Martin har något ont öga både mot Winnerbäck och Lundell. Och snäll som jag är så lyssnar jag på en massa annan tråkmusik istället när vi är inne sådana här regndagar. Så just nu njuter jag! :)


Det finns ju också annat än musik man kan njuta av...som den här fantastiska orkideern!
En present av svärmor som just nu visar sin fin finaste sida (blomman alltså..hehe.. svärmor visar alltid finaste sidan)!


Igår gick jag igenom lådan med "förstora kläder" och hittade detta fina sätt som Theo fick av Erik, Nettan och Janne i sommras...och oj..det va ju inte stort längre. Utan borde ha legat i "vanliga lådan" sedan en tid tillbaka.
Nu passade det som tur var fortfarande men hur kan det skilja så mycket på storlekarna?! Kappahl och Lindex borde väl vara någotlunda lika?!
Lite tajt runt magen är ju ingen fara..hehe..Tack snälla Ni för kläderna hälsar Theo!

  

I veckan har det blivit lite städning och fixning i data/gäst/tassenrummet till mor i husets stora glädje!
Innan fanns det tusen och åter tusen sladdar bakom och runt skrivbordet ifrån alla dessa maskiner. Men nu är en sådan hos Madde så sladdarna blev färre och efter Martins fina jobb sitter och ligger alla sladdar där de ska.
Sedan är det fortfarnade massa sladdar men nu med lite ordning och det gillar vi! :)

Theo gillar helt klart sladdarna mest i familjen och det blev ju en dröm när alla sladdar låg på golvet och MAN fick pilla med dem!  Inget NEJ Theo...RÖR inte..utan okay fixa och trixa du lite...vet inte om det blev ett så bra budskap med tanken på hur mycket vi tjatar om att "rör inte sladdarna" i vanliga fall..hehe.ibland får det bli lite knasigt.
 


Funderar på vad dagen ska ta vägen idag. Den har börjat på bästa sätt iallafall. Theo sov till halv 8 utan att vakna en ända gång under natten och sedan steg hela familjen upp vid 8.15 och åt en god frukost. Planerna är sedan att åka och kolla på lite tapeter då vi har fått lite blodad tand efter Theos upplyft på rummet. Så nu blir det kanske lite upplyft här och där.....alltid kul med lite förnyelser...men vi få se vad det blir....än så länge är det bara på planeringsnivån!


Ha en underbar helg
 och har ni inget för er en regning dag som denna  skulle jag rekomendera att ta en tur ut till Familia för en god fika och lite..ne, mycket...shopping!

Jag säger som Winnerbäck:
Vi är lördagens änglar som virvlar i stan...vi är dem som kan skratta åt allt som är svart..vi är änglarna som blickar upp i det blå..vi är dem som förlorar men jublar ändå...vi är dem som kan skratta åt allt med varandra..vi är dem som kan gråta när ingen ser på..vi är rastlösa änglar och virvlande dårar, vi är dansande clowner på ont och gott.
Vi har solen i ögonen och spilld mjölk över allt!



Ett extra inlägg en halv timme senare:


Denna äpplekaka bakade Martin innan vi satte oss för att äta frukost idag! Inte för att vi har några inplanerade fikagäster utan för att äpplerna vi fick av Sara behövdes användas.  Hur lyckades jag hitta denna helt underbara pojk?! Lycklig är jag iallafall! Både över honom och kakan!! :)



Snart helg

Hej hej!
Det har börjat bli lite svårt att ta bilder när man ute tillsammans med Theodore. Han har alltid full fart så de gånger man får fram kameran hinner man inte med att ta de roliga bilderna innan han är iväg och pysslar med något annat.
Denna veckan har det var mycket tid tillsammans med Emelie. I måndags var hon här och busade på eftermiddagen och på tisdagen bar det av till Laholm igen för en badtur med Sara och Emelie. Denna gången hade Theodore hunnit sova lite så då var det mycket roligare.
Igår var det dags för kyrkis igen men denna gången var bara mamma med från familjen men Sara och Emelie var såklart med där också. Pappa var så duktig att han åkte och tränade istället. Han är duktig (och snart stark) han! Senare på dagen åkte vi för lite fika hos Madde och bortlämnande av en dator som inte används längre samt storhandling på COOP Forum i Helsingborg.
Och idag har vi varit på öppna förskolan på Theodores dagis och provbusat med alla barnen. Gick kanonbra och fröknarna var väldigt trevliga. Och sen kom Emelie och hälsade på igen så det har varit en dag ful med busande och lekande!

Bilder från veckan:




Pojke kör flicka.


Flicka kör pojke.


Och hur trött blir man inte som kisse med allt väsen?




Och något som pappa konstaterat är hur farligt det är med pappaledighet. Och detta har faktiskt varken barnavådscentraler eller försäkringskassan pratat om men det är ju såklart alkohol- samt snacks-intag. Alla vet ju hur gott det är med en kall öl eller ett glas vin tillsammans med några nötter eller lite chips samtidigt som man lagar mat. Nu lagar man ju mat i princip varje kväll och jag kommer behöva träna mycket för att inte behöva byta ut hela garderoben lagom till jul.
Har blir det chili con carne tillsammans med en kall San Miguel och lite chips.


Ha en kanonhelg allihopa!


Vi målar, snickrar, fixar och trixar...trallalalalalaaa


Mamma är här igen...

några dagars ledigt mitt i veckan är aldrig fel för då hinns det med en massa saker..

Bad i Laholm igår. Roligt att både mamma och pappa var med!!

 sedan är det ju alltid kul när Emelie är med också..



efter badet åkte vi och köpte lite färg till Theodores rum. Det har varit lite för vitt på väggarna så det var dags för färg!!

före:

efter:


Inte bara färg utan det har även kommit upp lite tavellister till böckerna och små hyllor som nattduksbord. Perfekt för nattlampan, nappar och snutten. :)

Det var inte bara den hörnan som fick sig en upp lyftning utan myshörnan fick nytt tyg och nya kuddar!!
Så här glad blev killen som bor i rummet:


Nu är det klart med fix och trix för idag!
Ikväll blir det bio för föräldrarna och bus för lillkillen hos Madde och Simon!

Ha en bra kväll!

En liten "äta själv" bild ifrån frukosten!


Äventyr

Nu är det dags för lägesrapport och vi har hunnit med riktigt mycket de sista dagarna!
I lördags började vi med besök hos Leif och Ingbritt. Där fanns även mormor Birgitta, G. farmor Greta, Sofia, Johannes och Noa. Vi hann med att busa, äta massor av utsökt mat och gosa med mormor.



Senare på dagen bar det iväg till farbror Uffe för kräftskiva med hela släkten och ännu mera bus. De hade ett helt rum med massor av roliga leksakar som Theodore trivdes bra i.

Klappa vovve.


Smaka på "snacks-skruv" av Kicki.


Och på måndag bar det av till Halmstad igen och hälsa på farfar uppe i Åled. Första gången Theodore är på besök och kan gå själv.


Och till sist åkte vi på besök hos Håkan för årets sista grillning där det dracks öl, smaskades på chips och spelades fotboll - en helt vanlig grabbkväll! Tack för en trevlig afton Håkan!




Till sist några bilder hemifrån:

Tack för de nya fina Tupperware leksakerna mamma!


Och nya favorit måltiden att få kleta med själv är potatismos!




Ha det bra!


Regnig fredag

I onsdags när mamma var ledig så var vi ute och gjorde Helsingborg osäkert. Vi började på Väla med en fika på Espresso House (såklart) och fortsatte sen till IKEA för att hälsa på kusinerna som var nere för lite shopping. Därefter skulle pappa klippa sig och till sist hann vi med storhandling på COOP i Helsingborg.

Provsmakning av Chailatte (inte gott)


Provsmakning av vatten från glas (godare..)


Skönt att få slumra i bilstolen på vägen hem.


Idag är Emelie på besök igen. Lekkompisen var här en vända igår också när hennes mamma sköter om sina hästar. Theodore tycker det är jätte roligt när någon är på besök så man slipper ha pappa som en lekkamrat hela tiden.

Pannkaksfest!


Filmtittande i nya myshörnan. (som även Tassen gillar)






Och efter mycket busande somnade Theo i sin vagn och Emelie somnade gott i BabyBjörn stolen.


Trevlig helg!


Blåsigt

Hej igen!
Idag är det riktigt blåsigt så då får vi försöka hålla oss inne. Vi har ändå hunnit med en liten promenad med Sara och Emelie och på vägen stötte vi ihop med Lotta och hennes barn som var på besök i bokbussen. Vi fick såklart också klättra in i bussen och kika efter om vad som fanns.



I söndags cyklade vi en tur till Farhult och lekte lite på lekplatsen där. Var så fint väder när mamma var iväg o jobbade så då passade en cykeltur perfekt.




Må väl!


Söndag

Då var snart denna veckan också slut. Solen skiner idag också så det får bli någon tur till lekplatsen idag igen.
Veckan som gått har varit väldigt lugn och har inte bjudit på några större äventyr. I måndags skulle pappa på möte på HTH och då fick Madde o Simon nöjet att passa Theodore. Tis-tors har vi mest busat hemma och lekt en del på lekplatsen. Och i fredags när äntligen mamma var ledig en dag så åkte vi på besök på nya IKEA - där träffade vi även på Sara och Emelie. Nya IKEA var ganska kasst.. men vad ska man begära? De får lära sig bygga ordentliga kök och hjälpa sina kunder till att börja med. Men det var betydligt fräschare och trevligare än det gamla IKEA Helsingborg. Vi hann även med ett besök på en bomässa samt en tur till Ängelholm för att fika och titta in på nya H&M. Blev inget handlat men nu vet vi vad som finns...

Gott att knapra på en morot!


Måste visa några bilder från när Emelie var på besök i v.34. De är så goa tillsammans!




Varför sitta när man kan stå?






Kul att klättra eller bara hungrig?


Prova IKEA-mat tillsammans Emelie






Ha en strålande söndag!


RSS 2.0