En är tillbaka

Theodores feber har släppt och idag har han varit feberfri så imorgon blir det dagis för honom. Själv är jag inte helt kry än men blir bättre och bättre. Så jag stannar hemma en dag till och vilar upp mig och hoppas att jag slipper detta på ett tag sedan. Men oj vad lillkillen fattar att man inte är helt pigg...för idag har det varit diskussioner om allt känns det som.
och tyvärr har han även vunnit de flesta.
Som på bilderna nedanför:

Jag plockar fram lite nyponsoppa och smörgåsar till kvällsmat (vilket jag tyckte kunde passade bra när man är lite kraslig) Men Theo fick se ett paket korv och skulle såklart ha korv med bröd. Visst sa mamma och kokade en korv. Sedan när vi skulle sätta oss så vägrade han sätta sig i sin barnstol utan skulle såklart sitta på en vanlig stol. Perfekt när man sedan ville prova nyponsoppan...:) 



Nöjd är korvkillen iallafall.:)

Det blev ingen träff med tjejerna ikväll då jag somsagt inte är helt pigg. Men Lotta hade barnen hemma pga feber också så det blev inget med vinkväll för någon....men framåt sommaren när allas barn och vi föräldrar börjar bli friska så kanske vi lyckas få in en kväll att alla kan. :)...Om vi har Tur..hehe

Nu kommer snart Martin hem så det ska bli kul att höra hur han har haft det inne i skogarna i Småland idag.
Vi ses och hörs en annan dag!


Sjukstugan


Här på Trossvägen är det sjukstuga som gäller för tillfället. Både jag och Theo har feber. Jag har dock lite mer problem som ont i huvudet och svullen hals. Theo verkar bara ha feber men håller ett högt tempo ändå...lite för högt vissa stunder när mamman i huset är kass. Tålamodet är ju inte stort i vanliga fall så när man känner sig kraslig växer det ju inte. :) Men det går bra...vi har kollat på mycket film idag och avslutade dagen med ett bad.


sjuklingarna


Efter badet gick Theo själv och hämtade lite kläder i byrålådan. Han kom springandes mot mig med kläderna och visade att dessa vill jag ha på mig...och vissa dagar får man göra nästa precis vad man vill..:)
Så det blev en sommrig kille under kvällsmaten. Shorts som han hade på Lanzarote för ett år sedan (lite för små nu kan man säga) och en skjorta ifrån sommras. Inte bara jag som längtar efter sommar och sol förstår jag.
Nöjd var lillkillen iallafall!



 

Nu laddar vi inför en tisdag men mycket c-vitaminer och att natten blir lugn och skön så vi orkar hela dagen imorgon. Martin åker på utbildning hela långa dagen så jag hoppas mitt huvud orkar....och det hade varit såå kul om jag orkade gå till Lotta på kvällen och träffa tjejerna..men allt handlar om hur vi mår imorgon. Tror inte Lotta vill ha en febrig Ulrika hos sig när de precis klarat av en feber omgång hemma hos sig.:)

Så jag hoppas på en feberfri dag imorgon så vi kan gå till dagis och jobb på onsdag igen!


Ha det bra sålänge!
Kram Ulrika och pågarna


Härlig Lördag!

Det har varit en underbar lördag att vara ledig på! Det har inte varit så mycket "hela familjen ledigt" den senaste tiden så att vi denna helg är lediga alla 3 och inte har något inplanerat är hur skönt som helst! Och eftersom solen visade sig blev det först en runda till hembygdsparken med kompisen Emelie. Efter det blev det en shoppingtur till Center syd i Löddeköping. Perfekt dag då det inte var alls mycket folk där...utan vi kunde gå och handla i lugn och ro. Det blev nog mest till pojkarna i familjen, Theo handlade lite sommar(!) grejer som badkläder, badkappa, armpuffar, keps och ett par fina dojjor...:) Lika bra att passa på...kanske kanske kommer sommaren snabbare om man köper lite sommarsaker..
Själv köpte jag en ny parafym....Escadas nya sommardoft...Hur go som helst..:) kan verkligen rekommendera den.

Förutom shopping blev det lite fika också...Första gången vi köper en kaka till Theo och det blev ju populärt, såklart! Chokladboll..mums. Och att man även fick prova att dricka MER gjorde ju inte stunden ännu sämre. Så det var inte bara jag och Martin som tyckte att det blev en underbar lördag..hehe







Att sitta i den stora stolen, dricka ur sugrör och äta chokladboll ger många "stora killen" poäng!

Nu blir det fredagsmys med melodifestivalen efter att Theo badat och testat den nya badkappan!



Ha en fortsatt fin lördagskväll!


Barcelona

Då är jag hemma igen ifrån den härliga staden Barcelona.

Det var under en tävling på jobbet i höstas som jag och tjejerna drog på stort och vann en resa till Barcelona! Och vi prickade helt klart rätt helg! 17 grader och SOL! Nu vill man bara ha ännu mer sol....så snälla våren kom sakta mot oss nu....

Det fanns mycket att titta på i denna stad, kyrkor, arenor, utsikter, båtar mm...men roligast var nog ändå shoppingen...eller vad säger ni tjejer?!



Tyvärr lyckades jag bli sjuk precis innan vi skulle åka så jag har mått rätt dåligt hela helgen men eftersom solen sken hela dagarna har det varit lite lättare att följa med på allt. Men det hade ändå varit kul att åka dit snart igen för att se allt jag missade pga att jag var sjuk. Hade tex ingen matlust alls så Tapasen åt jag typ 2 bitar av sedan var det inte intressant längre för min hals/mage så det hade varit kul att få testa det igen...

Men det har ändå varit en jättekul helg och vi har fått se en massa roliga och fina saker och sedan blev det såklart en heldel shopping också! Vilket alltid är kul!

"Conversemöte på en lunchrestaurang i solen"


Den ständigt byggande kyrkan.



Påväg till köpcentrumet så stängde de gångbron för att släppa ut alla segelbåtar. Väldigt fint att titta på samtidigt som vi hann stå i solen och sola oss lite. :)


och så hann man ju tänka några gånger på att en sådan båt hade varit häftigt att ha...dags att börja spara om man ska ha råd med en till man gå i pension kanske..


Väl hemma blev det ett mysigt möte med min lille prins på måndagsmorgonen. Han hade mycket att berätta eftersom han har varit lite sjuk han också...men även hunnit med att vara på gammelfasters Maggans kalas, sovit över hos mormor och morfar, träffas Leo och varit på stora kusin Davids 4 årskalas!

Här provar vi de nya skorna som köptes i Barca. Passade jättebra och hans reaktion var att springa runt , runt, runt...så jag antar att han gillade dem :)


Nu återgår livet till det vanliga igen och jag hoppas så mycket på att både jag och Theo blir helt friska så vi kan jobba och gå på dagis som vanligt igen redan imorgon.
Sedan är det bara att börja räkna ner tills det är dags att packa väskorna igen...Rhodos Here We Come!! Men om några månader...:(..men man kan inte säga annat än att man fick mycket mersmak av solen efter denna helg.

Ha en fortsatt bra vecka!
/Ulrika


Vårkänslor

Texten till förra inlägget försvann visst...

Men bilderna är ifrån söndags när vi grillade korv på lekplatsen i Höganäs! Hur härligt som helst!

Man kan ana en lite grön Theo borta vid träden...


Efter att vi varit ute och grillat kom vi hem med en febrig lillkille så nu är vi hemma för att bli frisk....


Ha en bra vecka alla!


RSS 2.0