Underbara härliga tulpaner!

Tulpan, ja men det säger man ju inte nej till!

Jag älskar verkligen tulpaner. Alla dessa härliga färger och att de inte finns under hela året gör att dem är så himlans underbara!



Skulle köpa 2 paket tulpaner till helgen men då visade det sig att man fick ett paket till på köpet om man hade HDkortet. Så hem kom jag med 3 paket tulpaner. Det är verkligen vardagslyx för mig! :)

Så det blev tulpaner lite överallt i huset.


Ha en bra dag!


Fullrulle!

Lördag lördag!

Lördag redan? Ja, herre gud vad dagarna springer iväg....

Igår hade vi besök av mammorna i byn med familjer. Tyvärr kom inte Sara med familj då de var sjuka men det var fullt ös iallafall kan jag lova. 6 vuxna och 6 barn....inte konstigt att man känner sig lite sliten idag.
Man märker rätt fort att man inte är van vid en massa äldre barn utan att man bara har en liten plutt på ett halv år att ta hand om. För det var verkligen full fart från kl. 18 till 23.00. Visst det är jätte kul men samtidigt är det väldigt skönt när man som idag sitter i ett näst intill tyst hus, bara en tvättmaskin som brummar lite, och njuter av lugnet. (Theo sover)
Så det passar mig perfekt att det kommer lite barn ibland och hälsa på, så att jag i en lugn fart kan börja vänja mig vid detta tempo som barn i 5, 6 och 7 års åldern håller, för det kommer antagligen bara säga swisch så har jag själv barn i den åldern. :)
Så jag hoppas Gustav, Filippa och Casper kommer fler gånger och hälsa på!

[En film gjorde att det även hann bli lite vila bland allt bus för busungarna.]


[Själva satt vi vuxna (och Theo) och hade det trevligt...
Theos kompisar Victor och Leo hade somnat gott i varsin säng vid denna tiden på kvällen]


Då är det bara att ladda om batterierna igen!
 För ikväll kommer Linda och Johan på besök och med creme bruléen som redan är i ugnen så känns det som att det kommer gå kalas bra. Maten får Martin fixa till sen när han kommer hem ifrån jobbet så just nu återstår det nog bara en sak till för mig att göra, dammsuga. Sen är vi klara för att ha ännu en trevlig kväll med goda vänner!

Ha en jätte bra lördag alla ni som läser så ska jag gå och kolla till bruléen och hämta upp mitt lilla charmtroll som jag hör ligger och prata lite för sig själv i sängen.

Kram Kram


Sjuk....Ne, skulle inte tro det!

Mitt lilla hjärta!


För er som har oroat er för mitt lilla hjärta kan jag nu med glädje meddela att han har frisknat till!
För stunden iallafall! 
På förmiddagen när hans ögonlockar tyngdes ner mer och mer men han vägrade att somna trodde jag att det skulle bli en lika lång dag som igår med många tårar och en hel del gnäll. Men efter 45 minuters skrik somnade han tillslut och sov sen i 2 timmar. De 2 timmarna var nog vad lilla hjärtat behövde för nu är han pigg som en piggelin. Just nu åker han runt i sin älskade gåstol och river ner saker! Det har han aldrig gjort tidigare (gått in för att riva ner saker alltså) utan det känns som att han har klurat ut dessa roliga saker när han var lite krasslig igår. Kul liten filur är han allt!
Han får gärna riva ner lite saker bara han är pigg, go och glad som han alltid brukar vara, men visst han är inte 100% ok än, näsan rinner och energin tar slut lite fortare än vanligt men han är feberfri och det är skönt!


[Glad efter 2 timmars sömn]

[Dra ut sladden till datan var ett av alla små hyss han hade kommit på!]


Nu hoppas vi bara att febern håller sig borta så alla kompisar till Theo med familjer kan komma imorgon som planerat!

Bus och Hej!


Härliga sambon!

Smoothie!


Efter en rätt påfrestande dag igår, med en liten sjuk kille att ta hand om och lite sömn, så bjöd min älskade sambo mig på en riktigt god smoothie. Han vet att jag försöker sluta äta allt sött som jag kan komma åt och en dag som igår hade jag varit väldigt svag för godiset i skafferiet men istället fixade han till en jätte god smoothie som gjorde att godiset fick ligga kvar i skafferiet några dag till.
Han är verkligen helt underbar han!
[Puss Puss min älskling!]





Sjuk...

Här kommer samma text som på inlägget nedan då det blev något fel som inte gick att fixa till:

Feber!

Efter 7 månader så är det nu dags för Theodore att för första gången bli sjuk. Igår började näsan rinna mer och mer och sen framåt kvällen hade han även feber. Jag är inte alls förvånad, utan det kändes som att det låg runt hörnet och väntade, eftersom de flesta är lite förkylda nu för tiden.

Nu hoppas jag bara att det inte håller i sig allt för länge för det är ju så jobbigt att se honom ledsen.
Det blev inte många timmars sömn i natt så idag blir det att ligga framför tv.n i soffan och slappa. Just nu när jag skriver detta har Theo redan hunnit somna så nu ska även jag krypa ner under täcket och vila en stund.
Fast först ska jag kolla på nyhetsmorgon en stund till då Anna Anka ska vara med snart. Måste ses ju, alltid kul att se vad hon har på gång. :)



Och kakan igår smakade jättebra. Nästa gång ska jag bara ta ut den några minuter tidigare ur ugnen men annars var den hur go som helst!


Sjuk, suck.

Feber!

Efter 7 månader så är det nu dags för Theodore att för första gången bli sjuk. Igår började näsan rinna mer och mer och sen framåt kvällen hade han även feber. Jag är inte alls förvånad, utan det kändes som att det låg runt hörnet och väntade, eftersom de flesta är lite förkylda nu för tiden.
Nu hoppas jag bara att det inte håller i sig allt för länge för det är ju så jobbigt att se honom ledsen.
Det blev inte många timmars sömn i natt så idag blir det att ligga framför tv.n i soffan och slappa. Just nu när jag skriver detta har Theo redan hunnit somna så nu ska även jag krypa ner under täcket och vila en stund.
Fast först ska jag kolla på nyhetsmorgon en stund till då Anna Anka ska vara med snart. Måste ses ju, alltid kul att se vad hon har på gång. :)





Bak,promenix och slödag

 Oj ja, vilken slödag det har blivit idag!


Vi hade redan igår beslutat oss för att inte åka någonstans idag men det går ju knappt att gå utanför dörren ens! Vagnen fastnar lite här och där och eftersom jag inte har varit och köpt några termobyxor så är jag blöt upp till vaderna när jag kommer in igen. Inte kul alls. Men trots detta tog jag och Theo oss en liten promenad efter lunch i alla fall. Vi båda behövde lite luft och Theo sover så mycket bättre ute än inne. Rundan blev dock inte så lång som vanligt men skönt var det minsann.


Sen för att kompensera upp promenaden så blev det till att baka lite. Jag behövde testa att göra denna kaka en gång, då jag tänker bjuda på den, när mammorna i byn med familjer kommer på fredag kväll.


Vitchokladkaka på mitt egna lilla vis blev det. Hade bara en vit chokladkaka så det blev mörk choklad ovanpå och vit inuti. Sedan för att piffa till det lite så är det några hallon inuti också. Vet inte alls om det blir bra utan ska bjuda Martin på det den ikväll så nästa gång jag skriver i bloggen så får ni reda på hur den smakade.


[Så här kul var det att baka iallafall eller leka menar jag!]



Ha en fortsatt bra dag i snövallarna!


Bredaryd, Jönköping och all denna SNÖ!

Snö, Snö, Snö och en massa bus både i Bredaryd och Jönköping!


Nu är vi tillbaks igen! Känns som det var jätte längesen jag skrev något på bloggen och det är ju inte så konstigt att det känns så eftersom jag varit borta i några dagar.  Jag och Theodore tog tåget upp till Småland för att hälsa på mormor, morfar, moster och morbror i onsdags. Tågresan gick kalas bra! Upp till Halmstad sov Theo hela resan och sen därifrån till Bredaryd åt vi mellanmål, myste, kollade på andra resenärer och lekte.


[ Precis nypåstigna i Halmstad och har 1 ½ timme tills vi är framme i Bredaryd.]

Sedan blev det några härliga dagar hemma i Bredaryd. Vi träffade såklart både gammelfarmor och gammelmormor. Vi hann även med en fika hos Anita och Cajsa och där trivdes Theodore hur bra som helst! Cajsa är perfekt som lekkompis/barnvakt så Theodore njöt till max när han fick 100% uppmärksamhet. Det var dock inte bara Theodore som njöt utan även jag. Det är verkligen jätte skönt att få lite barnpassning och avlastning ibland. En av dagarna jag var uppe fick jag en väldigt härlig sovmorgon. Hur skönt är inte det en vanlig torsdag då? När allt morgonfix är fixat. Theo hade både ätit frukost, varit ute i friska luften och sovit förmiddagstuppluren. Nu låter det kanske som att jag sov till kl 12.00 men det gjorde jag såklart inte utan kom upp vid 10-tiden. Men det är ändå en lång sovmorgon för mig och kanske för de flesta småbarnsföräldrar!


[Det är kalas kul när moster Helena matar mig!]

[Jag som skulle sluta äta onyttiga saker! Det gick tyvärr inte så bra
när lillebror gör sådana här fina semlor.]

[På besök hos gammelmormor! Theodore, mormor Brigitta och gammelmormor Karin.]

Efter några dagar hos mormor, morfar och gänget mötte vi upp pappa Martin och så åkte vi vidare till Jönköping för att hälsa på Theodores kompis Hugo med familj!



[Theo och kompisen Hugo som det skiljer 4 dagar på!]
[Det är väl inte bara jag som tycker att Theo är jättelik morfar Bo på detta kortet, när han var liten, väl??]

[En bild på Jörgen och Lisas jätte fina hus och på just den här bilden är det köket och där har Theo tagit plats för att såklart inte missa middagen!]

Och det gjorde han rätt i, även om inte han fick något av den maten som skulle serveras just då, för det va fläskfilé med klyftpotatis! Hur gott som helst!




[BuS KiLlArNa]

[Theo passade även på att testa Hugos fina stol och såhär kul var det!]


Det blev en trevlig helg i Taberg med en massa god mat, melodifestivalen, spel (jag och Lisa var helt klart bäst och svarade rätt på de flesta frågorna..hehe), barnsnack och alldeles för mycket snö!! Så det hoppas jag att vi gör om snart igen (fast vi kan hoppa över snön)!

När det var dags för att åka hem blev det till att skotta fram bilen, annans hade vi nog fått stanna några dagar till, för det var hur mycket snö som helst uppe i Taberg! När vi kom hem till Utvälinge kändes det som att vi hade hur lite snö som helst när man jämnförde med de andra ställerna vi hade varit på de senaste dagarna! Så vi här nere i Skåne ska inte klaga vi har knappt någon snö alls ju..Hehehe


[Jörgen försöker leta upp sin volvo!]
 
[Martin skottar fram vår snöboll till bil!]


Tack Jörgen, Lisa och Hugo för en trevlig helg!
Vi får ta och ses snart igen!



Kalashelg!

Massa bus i Halmstad i helgen!


Ja, i helgen har vi varit i Halmstad, det var 25 års kalaset hos Martins kusin Fernanda som var huvudsyftet med Halmstadtrippen, men självklart ville vi också passa på att hälsa på farmor! Det är perfekt att kunna låna en säng och sova över när både jag och Martin är sugna på ett eller två glas vin på festligheterna. Sedan är det alltid en sådan härlig go frukost hos svärmor så bara den gör att man gärna hade stannat några nätter till. :)

På festen hos Fernanada var det inte många sekunder av lugn med en massa busiga barn på plats!
Här på bilden är 3 av busarna:

David, Bernard och Theodore.


Oj, jag kom visst med på en bild också. Precis som Ingers finger i vänstra hörnet.


När vi sen kom hem på söndags eftermiddagen blev det en mys och gos kväll.
Extra mysigt var det bland alla kuddar i mamma och pappas säng!




Idag när måndagen och vardagen är här igen så har det snöat och snöat hela dagen så det är inte så intressant att gå ut och gå. Fast vi har ju redan varit ute en runda idag, babysimmet, så vi håller oss nog inne resten av dagen.

Ha en bra SnöDag!


Meddelande till mormor!

Mormor

Jag önskar mig en ny sådan här flicka av dig när du är i Östersund nästa helg. För min favvoflicka har slutat att skratta och man kan tyvärr inte byta batteri på henne.
Och mamma sa att hon var inköpt i Östersund så då tänkte jag passa på att fråga när du nu ska dit igen. :)




Puss och kram
Theodore


Godmorgon!

Rättelse

Vill bara förtydliga, efter mitt förra inlägg, att jag är fullt medveten om att barn är gnälliga, skriker och arga. Fick en viss känsla av att någon trodde att jag inte visst om detta när jag skaffade barn utan att jag bara skulle trott att de var glada och mysiga. Men så är det såklart inte! Utan jag är väldigt glad att Theo är gnällig ibland för det tyder på att han är ett helt normalt barn och jag lovar att ta hand om honom minst lika bra när han är gnällig som glad, om nu någon tyckte tro sig något annat. :)

Tillbaka till Godmorgon!

Idag var Theo extra hungrig och åt nästan 2 ½ dl gröt. (Alltså vattnet var 2 ½ dl.) Så det är mycket men allt gick ner och så här glad blev man efteråt:



Nu är det dags för Theos förmiddagstupplur medans mamma själv ska försöka få i lite frukost. Sen blir det förhoppningsvis lite sol så vi kan vara ute och åka pulka igen!

Hejdå!


Tassen och allt detta gnäll!

Mys med Tassen!

När den lille goskillen sover får man passa på att gosa med kissen lite.



Annars har tyvärr inte den lille killen varit så gosig idag utan mest grinig. Hade mormor/farmor/morfar/Madde eller någon annan som tycker det är kul att umgås med honom bott i närheten hade jag lämnat honom där redan vid kl:10 i förmiddags för ungefär då hade jag tröttnat på hans gnäll. Antar att det kanske är tänder på väg för han är inte som han brukar vara. Men som tur är går väl detta över om ett tag så det är bara att vänta ut och INTE försöka få ett utbrott själv. :)

Imorgon är det babycafé på förmiddagen och sen hoppas vi på sol så vi kan vara ute länge och åka lite pulka igen. Kan kanske vara därför Theo är lite gnällig för att han vill vara ute mera. Förra veckan va vi ju ute mellan 9 -21 varje dag och nu i denna kylan kan man ju knappt vara ute i en timme innan man vill in så det kanske är förklaringen till gnället. Inte lätt med alla dessa omställningar.

Men nu ska jag iallafall ställa om mig för att gå och sova. Så god natt alla. 
Sov gott.

Mjau, Gnäll ,Mjau, Gnäll!
 


Pulkadags med lite kalasbilder.


Kul i backen!

Då blev det dags att åka pulka för första gången för Theodore idag och det va jätte kul tyckte han. Först tog vi en provrunda runt lekplatsen och då va det glada miner men sen när vi gick vidare för att träffa kompisen Viktor med familj vid "pulkabacken" så somande Theo direkt. Pulkan var väldigt sövandes och eftersom det är en "sittpulka" så tyckte jag att det såg lite obekvämt ut att sitta och sova så vi gick hem och hämtade vagnen. :)

Men sen när vi tillslut kom fram till backen så hade Theo vaknat och som tur va hade jag tagit med pulkan också så det blev några åk i backen iallafall. Väldigt kul tyckte både jag och Theo! Roligast va kanske ändå att sitta och titta på Viktors storebror Gustav som åkte i full fart ner för backen med sin häftiga snowracer och även jag fick prova den och vips så blev man 5 år igen. :)

Pulkkillen!



3 års kalas!


Sedan var vi på 3 års kalas i lördags hos Kusinen David i Halmstad
och här kommer lite bilder ifrån det kalaset!



David fick en massa fina saker och Theo fick vara med och kolla på när David öppnade dem.



Mamma och pappa var på plats!



Och även farmor!



Sista bilden blir på födelsedagsbarnet själv, David! När det var dags för att äta tårta och sjunga höll han för öronen, kan inte först varför?! Vi som sjunger så bra...hehehehe

Nu börjar klockan gå mot kvällen och det är dags att förbereda lite mat till älsklingen som borde vara hemma om 1 timme. Potatisbullar är redan spikat eftersom det finns potatismos över sen igår men vad ska det bli till...humm bäst att gå och kolla vad som finns hemma.

Ha en bra kväll.
Kram snögubbarna på Trossvägen!




Lite mer semester bilder.


Här kommer lite fler bilder ifrån Lanzarote.



Härligt solväder!

Blåsigt men väldigt vackert vid vulkarnerna.
Ibland finns det inget skötbord men då är golvet är minst lika kul tycker Theodore!


Härliga Lanzarote 2010!

Hemma igen efter en snabb vecka på Lanzarote. Jag kan inte fatta hur fort en vecka kan gå! Det känns som att jag nyss packade ner alla saker och planerade allt och nu är vi redan hemma.  Helt otroligt! Men kul har vi haft och det är väl antagligen därför det har gått så fort.

Resan har i alla fall gått jätte bra. Theodore trivdes som en fisk i havet och njöt av att få vara 100 % med både mamma och pappa i en hel vecka. Flygresan gick kalas bra och 5 timmar på ett och samma ställe blev inga problem alls, för det fanns ju en heldel människor att titta på, så det gick perfekt.

Nere på Lanzarote möttes vi av 25 grader och sol så vi blev väldigt glada. (då vi visst att det lika gärna kunde varit 17 grader och molnigt) Så det blev att slänga av sig långbyxorna och på med badkläderna, ut och lägga sig för att få så mycket sol på sig som möjligt, så det var helt underbart! Vi bodde på ett jätte fint all inclusive hotell så det blev mycket ätande men det var verkligen perfekt när man hade småbarn. Så det är ett tips till er alla med små barn. Man behövde inte springa ut och leta restauranger och sådant utan tog bara på sig skorna och gick ut till hotellets restaurang där man redan visst att det fanns barnstol, mikro, trevlig personal och go mat. Perfekt! Visst blir det lite tjatigt med samma ställe dag efter dag i en vecka, men det är ju det som är så bra, att man behöver ju inte äta där hela tiden, utan det blev såklart lite besök på andra restauranger också men den flesta måltider åt vi ändå på hotellet. Billigt, Bekvämt och Bra! Precis så som det ska vara när man är iväg med en kille på 6 månader!

Sen fanns det ju så många roliga människor på hotellet som ville gosa och prata med vår lille charmkille så Theo trivdes perfekt där! Uppmärksamhet till max!  Många av de tyska gästerna trodde dock att Theodore var en flicka, vet inte om det var för hans rosa vattenflaska J, de hade också lite svårt för att uttala Theodore så det blev några skratt för oss åt det hela. Men det var inget Theo brydde sig om utan han tyckte bara det var jätte kul att alla pratade med honom, såklart!

Solen höll sen i sig i några dagar och vi hade några härliga dagar vid poolen. Tyvärr började det mulna på mitt i veckan så det blev 3 dagar med molnigt väder. Det var inte så farligt första dagen för då blev det en massa promenader istället men dag 2 började vi tröttna så då hyrde vi en bil och tog oss en sväng runt på Lanzarote. Nu i efterhand är man faktiskt lite glad att det var lite mulet så vi kom iväg på bilutflykten för det var väldigt trevligt att få se andra delar av Lanzarote än just där vi bodde.

Som tur var blev även den sista dagen solig så att vi precis som vi började semestern, slutade den, med SOL! Men så mycket solbränna blev det dock inte. Jag behöver mer än 3 soldagar för att det ska fastna men däremot fastnade det mycket sol inne i kroppen. Det känns som att man rensade ut allt ur huvudet och hela kroppen känns redo att gå mot våren, så jag hoppas att den är på väg för nu är jag redo att ta emot den.  Tyvärr ser det ju inte så ut när man kollar ut! Massvis med snö och minusgrader. Även om jag tycker snön är jätte fin börjar jag tröttna lite. Vore skönt om det töade lite så jag kan gå mina vanliga rundor på dagarna för nu kommer vagnen inte fram. Men igår fick Theo låna mormor och morfars bebispulka så det kanske bli lite lättare att ta sig fram här i Utvälinge nu, vi får se. Den ska testas i eftermiddag!

Här kommer lite bilder ifrån semestern:



Flyresan dit!
Väldigt spännande för oss alla 3.
Men allt gick ju jätte bra så bussresan på 5 minuter till hotellet kändes ju lätt som en plätt! Lite värmt bara.

Framme på hotellrummet blev det på med solhatten!


 På utflykt en molning och blåsig dag.


Men sen blev det som tur va badväder igen!




Simtur med Nemo!



När molnen kom fram blev det bland annat besök på ett köpcentrum och lite tidningsläsning i soffan.


Utsikten ifrån vårt hotellrum!




RSS 2.0