Äntligen hittade vi till ICA...:)

Nu har jag och Sara äntligen hittat rätt väg in till Ängelholm genom skogen, vi har ju tidigare testat oss fram och inte riktigt kommit dit vi velat, men idag kom vi precis dit vi ville..Till ICA. hehe..det är ju faktiskt så när man bor på landet, då uppskattar man att kunna gå till ICA, fast att det tar 1 timme..:)

Vädret idag är och har varit helt underbart, ca 5 grader och sol. Så det blev somsagt en lång runda idag. Vi gick vid halv 11 och va hemma vid halv 2 igen, så det blev 3 härliga timmar ute i det friska vädret..både Theodore och Emelie sov under hela promenaden, jag och Sara köpte varsin banan och vilade benen vid ICA en liten stund, annars va det full rullning på vagnarna hela tiden..

Nu är det snart helg och det ska bli extra skönt eftersom vi bara ska vara hemma och ta det lugnt + att Martin ska vara ledig hela helgen, så nu ska vi njuta av att bara vara.
Ha en bra helg alla där ute så ska jag ta mig en kopp te och smaka på mina nyinköpta peppakakor..



Hemska svin, go mat, lite spakänsla och städning!

I lördags va jag och Martin ute på restaurang för första gången sen Theodore föddes. Theo fick vara hos farmor och det gick väldigt bra, över förväntan faktiskt, då jag trodde att Theo skulle larva sig med flaskan som han gör ibland. :)
Jag och Martin njöt av lugnet och den goda maten...det va väldigt skönt att bara vara vi två en liten stund..

Tyvärr slutade inte kvällen som vi hade hoppats, utan någon/några idioter till människor försökte göra inbrott i vårt hus. Riktigt förbannade och ledsna fick vi åka hem redan vid 22 tiden, vi som skulle ha sovit över hos Farmor och sen haft en härlig dag i Halmstad på söndagen egentligen, men farmor fick följa med oss hem istället, för vi va tyvärr inte kördugliga, så farmor fick bli chaufför.
Kan berätta att det inte är kul att komma hem och se att någon/några har fördärvat och försökt ta sig in i sitt hem, hemmet är ju platsen där jag ska vara trygg och där jag ska känna att jag kan bevara mina ägodelar..men tyvärr är det inte så på denna jord, inte ens i Utvälinge, och det gör mig så arg. Jag tackar gudarna att vi har larm, hade vi inte haft det hade huset antagligen varit rensat, rensat på minnen, för några större värdesaker har vi inte hemma. Grannsämjan på Trossvägen är jätte bra och vi måste verkligen tacka våra närmsta grannar för all hjälp i lördags och nu är vi tajtare än någonsin, så kommer de där idioterna tillbaka så är det bara att vända för dem, för nu har vi stenkoll på våra borgar!!
Slutskrivit om detta hemska...och till något roligare...

Jag och Theo tog sedan bilen i söndags och åkte upp till Bredaryd för att tillbringa några dagar hos mormor och morfar. Det blev några trevliga dagar med släkten och det är ett perfekt ställe för att vila upp sig. Mormor och moster sysselsatte Theo medans jag fick sovmorgon, god mat och bara tid för att slappna av och vila upp mig..som att åka på spa ungefär..hehe
I onsdags va det dags att åka tillbaka till vår kära pappa Martin, för efter någon dag började vi ju såklart sakna honom väldigt mycket, och 3 nätter utan honom blev vad vi klarade..:) Fast den egentliga anledningen till att vi åkte hem på onsdagen va att vi skulle på babysim, för första gången och oj, va härligt det va! Theo, precis som de flesta andra barn älskade det...och blev jätte trött...fast att vi "bara" badade i 20 min så sov han flera timmar sen..:) Även jag blev trött och ägnade resten av dagen till ingenting, förutom en fika med Sara och Emelie, som vi också saknat när vi varit borta såklart....
Nu blir det till att fortsätta med dagens saker..Städa och tvätta..Jippi!



Världens goaste kille!


På besök i Bredaryd!


Theodore va på besök hos gammelmormor och gammelfarmor
när vi va hemma i Bredaryd och hälsade på.

Vi hann träffa många under våra dagar i Bredaryd men tyvärr låg kameran i väskan under nästan hela vistelsen. Så vi får ta mer kort nästa gång vi åker hem!

Veckans påhitt!

Dagarna går så fort och nu är det redan helg igen, hur kul som helst!!
Eftersom jag inte har uppdaterat mig på hela veckan så kommer här lite info om hur veckan han varit:

I tisdags åkte jag och Theo till Halmstad för att uträtta lite ärenden och när vi ändå va där uppe passade vi på att busa lite med kusinen David! Theo tyckte det va riktigt kul med en fartfull lekkompis, medans David koncentrerade sig mest på att dela upp leksakerna rättvist, som såklart är väldigt viktigt, nu när man inte har ensamrätt på leksakerna hos Farmor längre..hehe




I onsdags va jag och Theo på barnklädesparty hos Lina och Loke. Väldigt trevligt att komma ut och träffa lite nya mammor och barn...men på ett sådant party skulle man behöva vara lite rikare tyvärr...för det fanns så mycket fina kläder, men desto värre va de rätt dyra. (dyra för Theos ålder iallafall, som inte sliter ut dem än) Men smart som jag är köpte jag en fin tröja till en kille som absolut sliter ut sina kläder fort...(den stora killen på bilden här ovanför) men säg inget för det ska bli en julklapp :)...Sen fick Theo en jätte fin tröja också..så visst jag fick en del handlat iallafall..:)

Idag (fredag) har Martin varit ledig och då blev det en mysig familjedag med en liten utflykt till Danmark. Dagen började visserligen med frukost på EH i Ängelholm men sedan körde vi ner till Helsingborg och tog lilla färjan över till härliga Helsingör. Helsingör är verkligen en mysig stad. Man borde åka dit oftare, speciellt jag iallafall, för det bli alldeles för sällan. Fast att vädret va sådär roligt så va det ändå så mysigt att gå där och strosa runt. Det blev inte så mycket shoppat bara lite ostar, något barnplagg (som vanligt!?) och lite go mat. Men en väldigt lyckad dag iallafall..något som familjen Rasmusson/Gisslander behövde!
Imorgon bär det av till Halmstad, för Theo ska vara hos Farmor, när jag och Martin ska gå ut och njuta av lite go mat. Går allt bra för farmor och Theo så kanske det bli en go drink efteråt också..men allt handlar ju om Theo tycker att det passar med flaskan..annars är det bara för lilla mamma att traska hem och amma...:) Och det går ju bra det också såklart...



Första utlandsresan för Theo...


Tummen upp för tandläkaren

Ja, idag va det dags för min mardröm, tandläkaren. Stegen dit va tunga på morgonen, då jag har lite tandläkarskräck, speciellt eftersom jag inte varit där på ett antal år nu. Vet att det inte är bra..men här i Skåne måste man ställa upp sig på tandläkarkö och sen vänta på sin tur för att få komma in i systemet och det har tagit ett tag...
Med tanken i huvudet på att det skulle kunna bli ett dyrt besök idag blev jag både glad och förvånad när notan hamnade på 175 kr! Kändes som ett skämt först eftersom jag förväntade mig mer åt hållet tusenlappar...Men till min stora förvåning var jag hålfri och jag kan inte beskriva i ord hur glad jag är för det! Och med lite tandvårdsbidrag (fantastiskt bra påfund) slutade det hela på som sagt den otroliga summan 175 kr!

Så dunderglad hoppade jag in i bilen och körde hem. När jag sen kom hem satt Theodore och åt ut flaskan i pappas knä utan ett ända gnäll då blev jag ännu gladare kan jag lova.
För igår kväll va det hemskt här på Trossvägen. Jag och Martin skulle vara lite bestämde och försöka få Theo att ta flaskan (han tar den bara när han själv vill..och det fungerar ju inte så bra om vi ska lämnar bort honom i någon timme, så han behöver vänja sig vid att alltid ta den när det behövs...) men han ville inte riktigt utan skrek sig igenom kvällen tills klockan va 23.00..så då åkte bröstet fram ändå, då jag inte orkade höra på skriket något mer...Sen sov han gott kan jag lova...jag vakande kl: 04.40 när det va matdags och kände mig jätte utvilad. Så han sov nästan 6 timmar i sträck :)
Nu får vi se om vi orkar "öva" flaska ikväll igen...Skriver "öva" då han egentligen kan äta ur den, för det gör han väldigt bra vissa gånger, men bara när han själv vill...han vet ju att mammas goa bröst aldrig är långt borta...MEN inom en snar framtid (lördag) måste det fungera med flaskan för då ska jag och Martin ut och äta lite...och Theo ska vara hos Farmor..och jag tror inte farmor vill ha en kväll som vi hade här igår..hehe..
Som tur är bor farmor inte långt ifrån restaurangen vi ska till, så till alla er som tycker jag verkar vara en hård mamma, så kan jag lugna er, med att jag även på lördag kommer finnas nära till hands om flaskan inte duger till min lille älskling... 

Eftersom dagen har börjat så bra så hoppas jag att den fortsätter så...för snart ska jag packa in oss i bilen och köra upp till Halmstad...Och eftersom tandläkaren blev smärtfri både i munnen och plånboken så kanske det bli en runda i någon rolig affär...man vet ju aldrig...:)
Ha en bra dag alla!


Testdags för sittvagnen


Idag testade vi sittvagnen och som vi alla ser är Theo lite liten fortfarande för denna men det är ju sååå mycket roligare att sitta och se vad som händer runt omkring..men det får nog bli liggvagn någon vecka till..För sen är den för liten...för redan nu börjar tårna ta emot vid kanten...:)

Massa saker...

Då är dopet över och allt gick verkligen jätte bra! Theo skrek inte en ändå gång under hela dopakten och inte eller under kalaset så han va jätte duktig. Däremot somnade han väldigt gott sen på kvällen och njöt nog av lugnet efter kalaset som såklart gick vilt till med så många barn och vuxna på en en och samma gång.

Idag söndag har vi bara tagit det lugnt och vilat upp oss efter gårdagen. Jag har gått igenom alla doppresenter och konstaterat att det blev väldigt många..Allt är så fint och jag längtar så efter att vi ska börja läsa i alla fina bäcker som Theo har fått.
Funderar lite på hur man ska få plats med allt..Theos rum börjar redan bli fullt och han är ju bara 3 månader..kan bara tänka mig hur det kommer se ut efter jul och sen ännu mer efter nästa sommar när han fyllt 1 år....:) För då byts ju babysitter, babygym och allt sånt ut mot en massa bilar kan jag tänka mig..och det blir ju säkert inte bara en bil utan en hel drös...och alla garage, bilbanor, traktorer...och såklart någon liten docka också...:) Men vi får väl bygga en lekstuga på baksidan och förvara allt i...eller ännu enklare..Inte köpa så mycket! Jag tror nog det sist alternativet bli det bästa...Ska bara förmedla denna tanke till farmor, mormor och morfar också...:)

Nu har det blivit dags för lite kvällsmat och idag blir det tårta..:), ne skoja bara, det bli bakad potatis med tonfiskröra tillsammans med ensam mamma söker...

Theodore´s dop den 17 oktober.


Bästa doppresenten kom såklart ifrån pappa..En Volvo! Men det verkar som om det är pappa som gillar den bäst än sålänge!

 
Men den fina stolen ifrån Anita, Cajsa och Bo va ju också en fantastiskt fin present som Theo sitter stolt i efter dopkalset.


Finklädd och glad på dopkalaset och väldigt sugen på tårta ser det ut som...
Och tårtan blev såhär fin.....

Hela lilla familjen med en nydöpt Leif Theodore Eskil.

Full rulle...

Denna vecka ha varit knöka full som jag brukar säga, men det beror till viss del på att det vankas dop imorgon, så jag har försökt få ihop allt som ska fås ihop..
Nu är allt klart för idag iallafall..imorgon ska det bara hämtas tårta, fixa i lokalen, snygga till familjen och sen är det dags för stunden som vi alla ha väntat på...paketöppningen..hehe..ne, skoja bara..utan själva dopet såklart.
Det ska bli spännande att se hur det ska gå, men jag är inte så orolig, utan tror att det kommer bli en jätte rolig dag..

Mer bloggat blir det inte idag för nu behöver jag lite sömn för om 9 timmar ska jag hämta upp Madde vid tåget...och innan dess ska jag hinna göra lite mer saker än att bara sova tyvärr....Men som tur är finns det fler nätter att sova in lite tid på senare..:)

Kolla gärna på bilderna här under...Theo med kompisgänget är så härliga..

Tuffingarna


Hur goa som helst! Emelie, Theo och Lukas. Födda 26 juli, 18 Juli och 24 Juli, så nästan exakt lika unga..

Moster, Mormor och lille Theo


Lite pyssel


Försöker pyssla lite..men rosorna var inte så lätta att göra med det lilla tåget är jag lite nöjd med :)

Theo och Emelie på babyfika


Bästa kompisarna myser på babycafét i Välinge..

Kallt men soligt

Igår va det dop i Malmö, lilla Emma visade Theo hur duktig man ska vara när man döps, så jag hoppas Theo kollade extra noga. För det blir ju så mycket roligare med en glad bebis än med jätte tårar och skrik...:)

Idag blev det en promenad i det kalla vädret (5 grader bara när vi gick ut) med mammorna i byn. Vi brukar ju ta en fika efter promenaderna, men idag va det bara jag och Eva som hann med det, så vi satt länge hemma hos Eva och pratade en massa. Barnen är ännu för små för att leka med varandra, så det blir mest mammaprat. Viktor som är sex månader sov sig igenom hela fikan så idag va det Theo som höll igång, han va vaken nästan hela tiden och provlekte med alla Viktors leksaker..:)..(sen somnade han väldigt gott i vagnen på vägen hem kan jag lova.)

Nu ska vi nog bara ta det lugnt resten av dagen. Kan hända att Sara hör av sig och vill ta en promenad och det skulle bara vara skönt för nu på eftermiddagen har solen äntligen tittat fram! Annars idag blir det kanske en film och lite mys i soffan innan pappa Martin kommer hem..
Klippa naglar på en liten kille måste göras också kom jag på..för nu är han helt röd i ansiktet av alla rivsår som han orsakar med sina små naglar....blir spännande att se hur det går..:)


Nu va det ett tag sen..


Dagarna går så fort och internet låg nere igår så det har inte blivit så mycket bloggande på den sista tiden. Och det bli nog inte så mycket just nu heller, för Theo har magknip och är väldigt orolig, även nu när han sover!  Han har varit trött hela dag och mest velat sova, men samtidigt kan han inte få ro eftersom magen sätter igång hela tiden. Så nu ligger han i sin vagn jämte en brummande tvättmaskin. Det verkar som att han blir lite lugnare om det är lite ljud runt omkring. Efter nästa matning ska vi ta ett bad med massage och se om det lättar upp magen lite för allt annat jag testat fungerar inte idag.
Som tur är kommer Martin hem från jobbet snart, då jag har sträckt min axel och har väldigt ont när jag går runt och bär Theo och idag är det som gäller, varje gång jag satt mig ner har han börjat storgråta...stackaren....men förhoppningsvis mår han bättre i eftermiddag när vi har badat och har jag tur kanske jag kan få lite massage jag med. (så mår jag bra också..:))

Vad har annars hänt i veckan då?
Jo, i torsdags va vi på Familia och fikade med Lina och Loke. Väldigt trevligt. Loke fyllde 6 månader i onsdags så han är en stor kille nu!
I går var vi bara hemma. Jag hade sovit väldigt dåligt så det blev att ta det lugnt eftersom vi skulle ha besök sen på kvällen. Så det blev en stund ute i det fina vädret, där jag plockade lite löv, kastanjer och annat skogigt som jag ska använda som dekoration på borden vid Theos dop, som redan är nästa lördag..tiden går så fort..(känns som jag skriver det ofta..hehe.) Sen blev det lite städning och förberedelse inför kväll när Gert-Ove och Åsa kom och hälsade på. Martin lagade en fantastiskt god middag, han är så duktigt, så jag funderar på varför han egentligen ska gå på matlagningskurs när han redan är så bra..:) Men han kan säkert bli ännu bättre och jag ser såklart framemot allt nytt han kommer att lära sig..mums.
Igår blev det iallafall ostbricka till "förrätt" sen blev det oxfilé med potatis och palsternackspuré, ansjovis och kapris smör och lite smörvända sockerärter/morötter till varmrätt! Till dessert blev det gino (varma jordgubbar, bananer, vindruvor, kiwi och vit choklad) med glass. Hur gott som helst!

Ikväll blir det nog inte lika avancerat för vi ska bara vara hemma och ta det lugnt. Det bli nog att sitta och mysa framför tv:n och kolla på fotboll! Sen får vi nog ladda upp oss inför morgondagen, då vi ska åka på dop i Malmö. Lilla Emma ska döpas så det blir som ett genrep för Theodore inför nästa lördag då det är hans tur att doppa håret i vattnet! 
Nu har lillkillen iallafall fått sova lugnt och skönt i 45 minuter och jag har fått blogga en liten stund....så nu vaknar han nog snart och då är vi båda redo för ett varmt härligt bad!    


Buskillen


Ute i skogen ska vi gå..trallallllallaaa

Idag blev det en lång promenad med Sara och Emelie i skogen. Vi skulle testa oss fram för att hitta vägen till Ängelholm genom skogen, gick sådär bra. :) Vi gick och gick och gick lite fel och gick lite till...tillslut kom vi fram till en stor stenfigur mitt i ingenstans och vid sidan om stod en skylt med texten UFO och lite annat konstigt..hehe. Så funderade på om det varit Ufon på besök, det kanske är deras hemliga landningsplats..vore ju lite häftigt om det nu finns Ufon, vilket jag inte tror.....När vi kollat klart på Ufostenen kollade vi på klockan och insåg att vi hade varit ute i över en timme så vi beslutade oss för att vända om för att slippa 2 hungriga bebisar mitt ute i ödemarken. När vi kom blev det lunch för Theo, eftersom vi hade varit ute i över 2 timmar, så va det ju dags för mat igen. Nu får vi kolla in kartorna på eniro så vi vet var vi va idag så vi hittar rätt väg nästa gång vi ska försöka ta hos till Ängelholm genom skogarna...

Så här mot kvällen kan man sammanfatta dagen med promenad, matning, sovning, lekning och INGEN bakning som stod på dagens schema egentligen. Theo har bojkottat allt som ha med leksaker, babysitter osv att göra och idag är det bara mamma som har varit okay att leka med. Men man ska inte klaga, tiden går så fort och snart skiter han fullständigt i mig och vill bara leka med kompisarna...Så det är bara att njuta och mysa så länge han vill...:)


Shopping och massage.

Idag passade jag och Theo på att gå en runda på stan innan det va dags för babymassage på BVC. Vi gick och spanade på lite dopkläder till Theo (måste ju vara snygg när man ska ha kalas ju!) innan det blev lunch för både mig och Theo på Espresso House.
Mätta och glada va vi redo för massage och det gick bra ett tag, men idag va det Theo som tröttnade först av alla små bebisar så det blev ingen helkroppsmassage, men tillräckligt enligt Theo. Efter lite mellanmålsmat så somnade Theo gott i vagnen och sov sedan resten av eftermiddagen medans jag gick i lite fler affärer. :) 

Imorgon blir det en lugn hemmadag igen och går allt enligt planerna står det bakning på schemat. Förhoppningsvis är det även hyfsat bra väder så vi kan vara ute en heldel också. Kanke en promenix med Sara och Emelie, men vi får se om de ha tid...
 

Coolingen


En trött kille med en super snygg napp!!

Bild på Theo


Hur kul som helst med de nya leksakerna till babysitter!

Bild på Theo


Theo i sin fina overall som han fått av Cajsa och Anita!

Fika hos Birgitta, Leif och Yury!

Vilket väder det har varit idag, någon sol blev det ju inte, utan storm! Istället för att förbränna chipsen från igår med en promenad åkte vi till Viken för att hälsa på Martins arbetskompis Birgitta med familj! Theo visade sin glada sida och va nöjd och belåten under hela besöket :) Och inte konstigt på det när vi blev bjudna på en hejdundrades go äppelpaj.

Nu har det blivit kväll och Martin har precis kommit hem efter att ha kört lillebror Henke till Halmstad. Stackars lillebror, först kört av vägen med bilen uppe i Östersund och sen blev det att boka flygbiljetter för att komma hem (dyra såklart eftersom det va samma dag) Sedan går planet mellan Östersund och Sthlm sönder och allt blir försenat så han missar nästa plan mellan Sthlm och Ängelholm. Som tur va fanns det plats på ett senare plan till Ängelholm. Som om inte det vore nog så blir även detta plan försenat och är framme tillslut i Ängelholm vid 21.00. Eftersom han kört motorcykeln ner till oss när han flög upp i torsdags skulle han kört med den hem idag när han kom med planet, men i denna blåst och trött efter allt han gått igenom så beslutade jag och min kära mamma att vi kör halva vägen var så han kommer hem. Så mamma och lillasyster körde till Halmstad och jag (som istället blev Martin, snäll som han är!) körde från planet och mötte upp de andra i Halmstad.  Så nu är klockan 22.44 och de borde vara hemma och förhoppningsvis sover Henke nog väldigt gott nu för om bara några få timmar ska han upp igen och jobba.
Sicken röra! Men nu är allt återställt igen och imorgon är det måndag och dagen börja med en promenad med mammorna i byn och sen förhoppningsvis en till runda med Sara och Emelie plus lite fika såklart!




Nu är det haklapp som gäller för det dreglas hela tiden...








Lördagskväll med film och storbesök från Gbg

Just nu är Helena och Jenny ifrån Göteborg här och hälsa på. Väldigt trevligt och roligt! Och efter att ha ätit en go middag som Martin lagade, ja, jag vet, han är hur snäll som helst, sitter vi nu i soffan och smaskar på en go äppelpaj samtidigt som vi kollar på några film. Eftersom vädret har varit som det ha varit idag så har vi hållt oss inne men imorgon hoppas vi på lite sol så vi kan ta en promenad för att förbränna bort chipsen. för jag nämnde väl att vi äter lite chips också..hehe...




Vilka klipp det blev idag!

Ja Oj, va många olika sorters klipp det blev idag. Det började med att jag äntligen tog tag i att klippa håret, för det va alldeles för längesen sist. Så det tyckte jag nästan va det bästa klippet idag! Madde va snäll som vanligt och satt barnvakt! Vet inte om jag sa tack för det Madde, så jag säger tack nu, vet ju att du läser..:)

Sedan klipp nummer 2 blev en ny digitalkamera, den förra har ju tyvärr gått sönder. Och jag tror svärmor Inger vill ha tillbaka sin snart, som vi så snällt ha fått låna. Känner jag mig och Martin väl så kan ett sådant inköp ta lång tid, så det kändes skönt att vi betade av detta projekt dag. Det va kampanj på just den vi ville ha så det blev ett bra klipp!

Klipp nummer 3 blev en ny höst/vinterjacka som jag tänkt köpa så fort jag hittat någon jag fattat tycke för. Idag dök den upp och såklart va priset lite över min jackbudget, men när jag står och läser på en skylt bredvid visar det sig att jag ska få 100 kr i rabatt. Så Oj, kändes ju som givet att jag skulle köpa den, så nu har jag en ny svart fin jacka som jag ser framemot att börja använda snarast!

Sista klippet för dagen blev när jag och Madde kom in i den nya godis/nötter/glassbutiken som öppnade igår nere i Helsingborg. Hur mycket folk som helst, men godisnörda som vi är, ställde vi oss i den låååånga kön och köpte lite billigt kampanjgodis..Bäst att passa på när det va så billigt..Så det blev ett rätt bra klipp det också!

Så nu får det vara bra med klipp på ett tag!


RSS 2.0