Busvecka!

Då har ännu en vecka hunnit springa iväg och man funderar på vart tiden tar vägen...
Det har iallafall varit en mysig vecka då jag har varit ledig onsdag och torsdag. Vi har hunnit men en heldel saker men framför allt har det varit mycket mys och bus!

Vi var och köpte in årets pumpa som ska stå utanför dörren. Theo var väldigt facinerad av pumpan och försökte med vad allt han kunde att lyfta den. Och visst lyckades han...Han är inte den som ger upp i första taget...så 3 ½ kilo rund pumpa lyftets upp och sedan kastades (tappades) ner i golvet. Tur att han inte är så lång så fallet inte blev så hårt. :)



Mys (eller kanske bus) med Tassen
 

Sedan var kompisen Emelie här en runda och lekte. 
Hon har ju börjat få så långt hår så jag provade att sätta upp lite tofsar på henne. Och hon blev sååå söt. hehe
 Det tyckte Theo också....



Martin tände en tändare jämte mitt huvud för att få lite uppmärksamhet av poolarna och som ni ser fick han det...speciellt av Theo..Hehe


Stolarna är uppställda farmför tv:n när det är filmtajm.
Ska jag hjälpa dig Emelie med innetofflen?



Nu närmar sig helgen och det är dags för mig att jobba. Martin och Theo ska på Didriks dop imorgon. Och sedan ska Martins kompis Håkan följa med hit och ha en trevlig kväll med mat och kanske ett glas vin. Så det ska bli väldigt trevligt!
Lite tråkigt att jag missar Diddes dop men Theo får ta med kameran så får jag se bilderna sedan. Lycka till säger jag iallafall till Didde med familj. (vet att Diddes föräldrar läser här ibland! :))

Ha en bra helg alla!



Överraskningsweekend!


Ja, oj vilken trevlig helg vi har haft det uppe i Göteborg!
Martin hade fixat en överraskningshelg då det enda jag visst var att vi skulle till Göteborg. På vägen upp stannde vi visst till hos farmor Inger och där fick sedan Theodore stanna för att fira helg! Barnfri helg blev det för oss andra två. Tack snälla farmor för hjälpen. Väl uppe i götet blev det först en härlig men lite underlig thaimassage och bodyskrubbing för oss båda. Tur att man inte hade lagt ner tid på att sola innan kan man ju säga. :) Det blev en perfekt början på helgen speciellt eftersom lördagen sedan bjöd på mycket gående och bärande för de stackars kropparna. Ca 7 timmar shopping gav resultatet på en heldel påsar...(min och Theos påshög..:))


Det blev såklart lite utvilning och mycket sömn också för att verkligen njuta av att vara barnfria :)

Gothias "utomhus hiss" kunde inte visa sin bästa sida denna helg då det regnade mest hela tiden och Liseberg i bakgrunden var ju såklart stängt för säsongen. Men väl uppe på våning 21, som vi bodde på, såg man långt iväg trots en massa regn. :)


På lördagen var vi och åt på en fantastiskt restaurang. Dinner 22! Gå gärna dit om ni är där och vill äta något gott. Jag kan rekommendera lingonglassen...:) så jäklans god!

En lyckad helg gick mot sitt slut väldigt fort och vi hämtade upp lille skutten hos farmor igen. Hans leende i dörren gjorde så man smälte och jag tror inte man får uppleva sådan miner om man inte lämnar bort de små godingarna ibland. Så nu är vi alla 3 utvilade och redo för en nya vecka igen....funderar lite på om farmor är lika redo...hehe...tur att hon har lite semester snart...:)


Väl hemma blev det modevisning från lilla charmtrollet.

Ny overall. 3:e gången gilt kan man säga. Nu har han en i storlek 92 som är alldeles för stor, en i 86 som är stor och nu till sist blev det perfekt. Storlek 80!! Måste vara något konstigt med just ytterkläder...helt plötsligt ska man gå ner 2 storlekar. Man borde ju gå upp för att få plats med lite varmare kläder under...humm..konstigt..men nu har han en som passar kalas bra. :)
 
In action. Grovstickad tröja med machesterbyxor!


resten av kläderna får ni se när vi ses!

Tack älskade Martin för en underbar överraskning och helg!
I LoOOove YoU!


Stranddag

En promenad ner till stranden med pappa i detta underbara väder!




julklappsinköp och besök av goa kompisarna...

Eftersom det är jobbehelg till helgen för mig så har det varit 2 dagar ledigt mitt i veckan. Vilket alltid är roligt för man hinner med så mycket mer än lördagar och söndagar...Söndagar blir ju ofta en slappedag men det blir oftast inte torsdagen..hehe
För idag har det varit fullt med lek hela dagen! Matilda, Alice och lilla lilla Svea kom ner på ett efterlängtat besök. Vi kanske inte träffas jätte ofta (vilket inte är så konstigt då det är några mil imellan oss) men det är alltid så underbart kul att träffa ER!! Idag blev det först en runda till hembygdsparken och sedan lunch och fika på Trossvägen. Tack för en trevlig dag!




Lilla Svea som blir 2 månader imorgon. Dock väger hon nästan exakt lika mycket nu som Theo vägde när han föddes...hehe..så för mig var hon väldigt liten...:)



Så det var varit 2 intensiva dagar för Theo för i onsdags tog jag och Martin en liten barnfri tur till gekås och då fick Theo vara hos kompisen Emelie. Och jag kan bara tänka mig hur mycket bus det blev då. Theo fick vara med Emelie och Sara hos hästarna hela eftermiddagen så det var säkert jätte spännande. :) 
Gekås för mamma och pappa gick också bra. Funderar dock på lite vad allt vi handlade tog vägen?! För idag är det rätt mycket tunnare på kontot men här hemma ser det likadant ut som innan vi åkte..lite skumt....hehe..Som alltid när man varit på detta roliga gekås! Men det blev faktiskt lite julklappar och det känns skönt så man har lite av det överstökat!

Självklart behövde man inte vänta ända fram till jul på någon rolig liten sak...utan bandyklubborna fick Theo i morse och redan när han såg dem stuttsade han runt och skrattade...vilket tyder på att han älskar dem!
 
Än sålänge har det gått bra att ha dem inne. (det har ju bara gått en dag).men självklart ska de får bo ute sedan. Alla kompisar på gatan spelar ju bandy så då måste vi ju kunna vara med. :)


Ha en fortsatt bra kväll så är det dags för en välförtjänt kopp te för min del efter dagens träning och allt bus!


Lalandia

Semester med fam. Johansson/Rasmusson!

Vi är nu hemma igen efter några dagars semester på Lalandia i Danmark med kusinerna David och Alexander.
Det har varit 4 intensiva dagar med en massa bad, bus och lek!
Tänk vad mycket energi det finns i dessa små ben som kusinerna har. Det har varit fullt ös ifrån morgon till kväll och knappt ett ända gnäll utan bara glada (ibland trötta) miner.

Bus i bollhavet









och i vattenlandet...




Här fick lillkillen hänga när han var färdigpåklädd efter badet..perfekt ställe när man ville veta vad man hade honom :)


men efter mycket bad blev även denna fisk lite trött....och som tur var fanns det en mysig stuga som väntade med lite film och mys....
De 3 kusinerna kollar på barnprogram!




Sista kvällen unnade vi oss en smaskig utekväll med pizzabuffé och mjukglassbuffé! Jag kan lova att vi inte var hungriga när vi gick hem!






Tack för en trevlig resa Micke, Ditte, David och Alexander!


Lite färg på väggen....

Hej alla glada lördagsvänner!

Många väntar nog på bilder ifrån vår lilla semster i veckan som gått och det kommer att komma men först måste vi ju få visa vårt stora lördagsunderverk!
De flesta som känner oss vet att vi är grymt dåliga på allt som heter händigt. Att sätta upp en hylla kan ibland vara nått bland det svåraste vi gett oss in på.....så att vi ändå efter mycket övervägande börja tapertsera helt själva...gör mig riktigt stolt!
Martin var väldigt skeptisk till detta och tyckte nog att vi skulle ringa in någon som har detta till yrket eller någon snäll släkting. (vilket jag förstår med hur det brukar sluta när vi ska göra sådana här saker själva)Men jag är nog rätt känd för att "jag vill få det gjort NU" så med lite pepptalk så började vi kl: 16.00 i eftermiddags att tapertsera. Kl. 17:30 var det klart! Och vi är nog själva fortfarande, nu kl: 22.30, lite förvånade över hur jäklans bra det blev! Snacka om stolta! heheh... 

Vardagsrummet fick sig iallafall ett litet färgupplyft nu när hösten är påväg. 

Det första Theo gjorde var att ställa sig i soffan och köra runt på väggen med sin legobil...antar att det var en komplimang till oss att väggen var fin och passade bra som bilmatta..blir ju som att köra ute i naturen med alla gröna blad. Mamma och pappa var dock inte lika glada.


Vårt stolta lille äpple!


Ha en fortsatt bra lördagskväll!


Veckans alla härliga saker

Under veckan som gick var Martins barndomskompis Jörgen här och hälsade på med sin son Hugo. Det skiljer bara 4 dagar på dessa små busar så det är extra kul när de ses! Hugo med familj bor uppe i Jönköping så det är tyvärr inte så ofta vi hinner ses men nu när papporna är hemmapappor så har de bestämt sig för att träffas under några dagar både här i Utvälinge och senare i höst uppe i Taberg!

Kompisfoto!

2 trötta pojkar som håller på att köra mot sängen.



Fin blöja Hugo har..humm ....undrar om han har bajsat?! hehe....

Ibland blir det en tupplur på golvet...och Hugo blev sååå fin på detta kort tycker jag..

Ena dagan blev det en utflykt till Hembygdsparken

 och den andra till en rolig lekplats i Höganäs...



 
Nu är det mamman i familjen som bloggar idag men jag jag helt säker på att både Martin och Theo tackar för besöket av kompisarna och att de båda redan längtar tills nästa gång ni ses! Jag hoppas även att jag får träffa mamman i den andra familjen snart också...Lisa: Vi får styra upp något du och jag snart!


men bara dagarna innan Hugo kom på besök var Theodore lite sjuk . Feber och nya tänder på utgång.
Så då blev det lite extra mys.


Några kort som vi på trossvägen bara måste dela med oss:
Vår goding!


Roligaste kortet denna vecka!



Ha en bra söndagskväll!









RSS 2.0