Dagens Goding!


Idag går dagens goding till Theodore! Kolla så förstår ni.




Puss och Kram
Theodore


Snöigt

Härliga vänterväder!

Oj vad det snöar och blåser! Jag är verkligen jätte glad att jag och Theo är inne och inte behöver gå ut idag eller ute har vi redan varit men det va på förmiddagen och då va det inte så farligt och sen liftade vi med Lotta och Leo så jag slapp köra. Perfekt att lifta!
Så det blev en förmiddag på babycaféet i Välinge och nu sitter vi bara inne och kollar ut på det hemska vädret. Förstår verkligen inte hur det kan komma så mycket snö på en dag och det har ju inte slutat än, så jag hoppas det hinner lugna sig tills ikväll, när martin ska köra hem.
Annars har veckan bara rullat iväg. Måndagen började med babysim och en runda till Väla och igår blev det en fika med Louise och Lukas i Ängelholm. De ska åka till fuerteventura på fredag och hälsa på Lukas farmor och farbror med familjer och kommer inte hem förräns om 6 veckor så det va extra viktigt att hinna med en fika i veckan.Och när de kommer hem igen är det förhoppningsvis vår och inte sådant här snöande så vi kan vara ute och leka istället.
Efter att ha dammsugit och torkat golven ska jag nu ta mig en kopp te och njuta av tystnaden (Theo sover) för när han vaknar ska vi ha musikstund! Han tycker det är så kul när vi lyssnar på musik och sjunger till alla låtarna! Så jag säger bara: Klappa händerna när du är riktigt glad...trallallallallaaaaaa Knäpp med fingrarna när du är riktigt glad...trallalllallaallalla...

Ha en riktigt bra snöig idag och stanna inne om du kan!
Kram



Aj, va ont det gjorde idag!

Besök av mormor och morbror och lite ont i örat!

Idag har mormor Birgitta och morbror Henke varit här och hälsat på! Men dagen började inte lika kul när Theo trillade och slog örat i bordskanten. Först såg det riktigt illa ut, hela örat va helt uppsvullet och då blev jag faktiskt lite rädd, för det är första gången som han har slagit sig så illa. Eftersom Martin jobbade så blev jag nog lite extra nervös eftersom man inte har någon och rådfråga med. Vad gör man nu? Hur allvarlig är det osv. Det känns som man hinner ställa sig hundra frågor på bara några minuter? Men som tur är så är jag är rätt lugn i vanliga fall så jag va lagom lugn nu också. När jag upptäckte att Theo slutade gråta och började leka och skratta med sina leksaker rätt fort igen så förstod jag att det va lugnt.
Så sen tog det bara 10 minuter och så kom mormor och morbror och då va örat väldigt rött och svullet men det va inget som bekymrade Theo! Som tur va! Utan han blev bara jätte glad av att få besök och kunde busa i samma fulla takt som vanligt. Sedan under dagen har svullnaden gått ner och nu är det en liten blodblåsa på örat och ett litet blåmärke bakom örat så det känns som att det gick bra trots allt. Men usch jag vill inte vara med om det igen hjärtat hinner ju stanna och hoppa runt i kroppen flera varv innan man har konstaterat att det inte är någon fara.

Men sen blev det att mysa och leka med mormor och morbror en hel dag!  Och det var extra kul att få visa upp sin fina solmössa som vi köpte i veckan, tyckte Theo. Och visst blev han söt i den?!

Nu har mormor och morbror åkte hem till Småland igen och tagit vår lille kisse med sig, för han ska åka på semester han också, några veckor i Bredaryd kommer inte att bli fel, utan han kommer antagligen att njuta och lata sig tills han kommer hem igen och blir jagad av den där jobbiga gåstolen! Så njut nu Tassen!!

Ha en fortsatt bra kväll!

Kram Ulrika, Martin och Theodore



Theo visar upp sin fina mössa för mormor.


Fredagsmys med familjen!

Fredagsmys!
Här kommer lite bilder ifrån gårdagen när Martin va ledig och vi begav oss ut på en liten utflykt till Ekeby!

Innan vi kom iväg blev det lite bus och krypövning med pappa. För nu vill Theo sååå gärna komma iväg och krypa men magen väger förmycket så det går lite trögt. Men viljan finns!


I Ekeby tog vi oss en liten fika på Ekeby möbelaffär. Riktigt mumsigt och roligt tyckte vi alla tre.


Hela mysdagen började dock med att jag fick dessa fina blommor av min kära älskling. Antar att jag fick dem för  att han tycker om mig! Men har även en liten känsla av att det va för att han jobbade halva sin "lediga" dag och speciellt eftersom han sa när han åkte: jag kommer hem halv 11 med frukostbullar så kan vi äta frukost ihop men ringde sedan vid 12.00 och sa: vill du fortfarande ha bullar? Lite irriterad kanske jag lät när jag svarade: nej, kom hem istället så vi hinner umgås, vi har ju bröd i frysen vi kan ta! Hehehe.
 För snäll som jag är hade jag väntat med att äta frukost, eftersom vi hade bestämt att äta tillsammans, så det blev en sen frukost innan det va dags för den lilla utflykten.
Men får man sådana här fina rosor så blir man glad rätt fort igen så han kan tricken!


Besök av Alice!

Besök av Alice och mamma Matilda!

Idag har Alice och Matilda varit här och hälsat på. Alltid lika kul att träffas! Theo tycker det är så kul när det kommer någon som han kan busa med. Sedan tycker ju även jag att det är roligt att träffa Matilda, eftersom det inte blir så ofta, så finns det mycket att prata om.
Så hela dagen flög iväg och nu är det redan kväll. Det är väldigt konstigt vad dagarna kan gå olika fort, idag känns det som jag nyss steg upp och som i tisdags trodde jag aldrig att det skulle bli kväll, märkligt! Imorgon är det Martins lediga dag och det ser vi framemot! Kan kanske bli så att Martin tar nattmatningen så jag kan sova en hel natt, men vi får se, jag vaknar ju ändå först när Theo skriker så då är det nästan lika bra att jag stiger upp så slipper Martin vakna. Men visst hade det varit skönt att lyxa till det lite med en "ligga kvar i sängen hela natten natt" hehe..Blev ju lite snurrigt, men alla ni småbarnsföräldrar där ute förstår nog vad jag menar. :) Men jag ska inte klaga Theo är jätte duktig! Myser gärna i sängen jämte mamma till 08.00 tiden på morgonen och idag steg vi inte upp förräns halv 9. Så jag har ju det nästan lyx varje morgon.
 
Idag vill jag även här på bloggen tacka Madde och Simon för att de passade Theo igår när jag och Martin va på bio! Tack snälla!

_Vår lille goding!


Oj, vilket långt hår Alice har fått! Perfekt att dra i!


Alice ute i snön!


En vinterklädd liten kille!


Ingenting

Idag har tiden gått väldigt sakta. Det kan bero på att vi inte har haft något att göra. Allt som behövdes göras här hemma gjorde jag och Theo igår och vi har inte varit så sugna på att åka väg och shoppa eller något annat sådant. Annars brukar det vara en räddare i nöden vid tråkiga dagar, shoppa alltså.
Så vi började dagen med att busa, sen har vi busat, busat och busat! Det blev såklart en promenad mitt på dagen också för att få lite luft. Räddaren i nöden blev sen Sara som kom hit en snabb vända på en kopp te. Skönt att få prata med en vuxen en liten stund iallafall. Tack Sara! Men nu får det vara klart med gnällandet för idag. Nu ska jag och Theo fixa lite mat och sen blir det lite mer bus innan pappa Martin kommer hem.

Ha en bra kväll alla!
Massa kramar från en rastlös mamma och en helgo liten Theo.


6-månadsdagen!


Idag fyller Theo ett halvt år! Det är så konstigt att det redan har gått 6 månader sen han kom till oss, samtidigt som det känns som att han varit hos oss i flera flera år. En liten konstig känsla men det är helt underbart!
Varje tid har ju sina fina sidor, men just nu är han helgo! Somnar tidigt på kvällarna och sover till tidig morgon, är hur kelig och mysig som helst på morgonarna, äter jätte bra och lekar väldigt bra själv så att man kan sätta ner honom en stund för att gå på toa och sånt, så nu är han sååå härlig. Det lär nog inte dröja länge tills han börja förflytta sig och då kommer man väl gå runt och vara lite orolig hela tiden på vad han ska nå, så då blir det att aldrig släppa ögonen från honom en sekund. Den tiden kommer bli kul den också, men just nu är jag glad att han sitter där han sitter! :)
Men vad har vi gjort mer i dag då på Theos stora dag. Jo, babysimmet började idag igen och det märktes att Theo hade saknat det! Han va som en fisk i vattnet! Sprattlade och höll på konstant från att vi kom i tills vi hoppade upp. Hur kul som helst! Så när vi va klara där somnade Theo och sov sen i 2 ½ timmar och det är inte vanligt att han sover så länge, utan han va riktigt trött. Själv blev jag lite rastlös när han sov så länge, jag hade helt plötslig ingen att leka med. :( Allt här hemma va klart och det fanns inget på tv att se mitt på dagen och det värsta va att jag inte fick igång internet heller så någon data blev det inte, annars är det lätt att hamna här en stund när lillkillen sover. Det blev istället att börja klistra och knopa lite i Theos "första året bok" för det är jag inte så bra på annars så idag passade det perfekt!

Sen vad vi gjorde restan av dagen kommer här i lite bilder:



En present blev det också denna dag, ifrån Farmor!
Och den fick många plus av Theo! Speciellt eftersom den gick att äta på! :)





Av mamma och pappa blev det dock ingen present men för att göra något extra av dagen så blev det att provsmaka avocado och som ni ser på bilden (ovanför) så va det sådär gott. Bättre va det då med slottspurén som Theo tyckte va hur go som helst!



Något som jag inte gjorde när Theo sov, va att dammsuga, då jag vet att Theo tycker det är så kul att få vara med och jaga slangen. Inget undantag idag utan Theo va förste dammsugarslangshållare! Perfekt!



Nu är det kvällen och Theo sover sedan någon timme tillbaka och jag ska avrunda mitt inlägg för idag och gå ut till Martin och mysa ner i soffan och kolla på paradise hotel. Inget program som igentligen är värt att se, men har man börjat titta är det svårt att sluta. Trevlig att avsluta måndagen med att få skratta lite iallafall.

Ha en jätte bra kväll.


BCV och lite tulpaner såhär dagen innan tulpandagen!

Idag har vi varit på 6 månadskontroll på BVC. Men först tog vi lite sovmorgon och städade huset men sen åkte vi in till Bodil för att se om kurvan låg bra till. Och det gjorde den såklart, han fick så mycket beröm, både för sin fina kurva och sin charm.
Men någon liten kille är han inte! Idag visade vågen 9450 g och måttbandet 71.5 cm. Så på måndag när han fira 6 månadersdagen så kan han nog även fira att han nått 9.5 kg i vikt. :) Så oj vilket kalas det blir! Blir nog att fira med att testa någon ny frukt!

Efter BVC åkte vi till Blomsterlandet och inhandlade lite nya blommor. Nu när alla tomtarna är borta så blev det lite tomt här och där så det har vi fixat till nu. Speciellt nöjd blev jag med inköptet av tulpanerna. Det är så mysigt med lite färg på borden!

Snart kommer Martin hem och vi har varit lite lata och inte börjat med någon mat, den enkla anledningen är att jag inte har kommit på vad vi ska äta, så nu får jag tänka ut något snabbt för om 20 minuter är han hemma. Kanske plättor. Jag fick ju ett nytt plättjärn i julklapp som vi borde inviga så det får det nog bli idag.
Sen vid 20.00 tiden blir det en promenad med mammorna i byn så det är nog bäst att jag sätter igång med plättorna så jag hinner ut i tid!




Undra om några av mina goa kilon sitter i alla mina hakor?!


Babycafé


Hemma igen efter en förmiddag på Babycafeét i Välinge. Vi blev tyvärr inte så många idag, utan det va bara Theodore, Emelie och Leo + att Viktor kom sen lagom till fikat. (va på BVC på morgonen) Så det va det gamla vanliga gänget ifrån byn, men lika trevligt för det!

Som tur va kunde man busa mycket ändå fast att det bara va 3 busar på plats.


Denna va jätte kul, tyckte Theo, så det kanske får bli en sådan i 6 månadspresent på måndag!


Efter en fartfull förmiddag med alla vännerna blev det en tupplur i soffan (på magen!) för lillkillen!


Eftersom det inte blev någon sol igår, så kanske den jag hade beställt det av hörde fel, så jag hoppas den dyker upp idag istället. Men innan vi går ut så ska Theo äta lite potstis och broccolipuré.

Ha det bra dag alla där ute!
Kram Ulrika och Theo


Äntligen nya dörrar.


Idag kom byggarna som ska byta våra trasiga dörrar efter inbrottsförsöket i höstas. Känns väldigt bra att få detta fixat innan vi packar väskorna till Lanzarote. Sen ska det bli kul att äntligen kunna använda alla dörrar på huset, efter inbrottet har en dörr varit oöppningsbar, humm, kan man skriva så? jaja, ni fattar förhoppningsvis vad jag menar. Altandörren ska även den bli hel och fin samt att det kommer vara ett ännu bättre lås på denna dörr än på den tidigare dörren, så det blir ju kalas bra!
Så idag blir det inte så mycket annat gjort än att ta hand om byggkillarna :), en lång promenad framåt eftermiddagen blir det såklart ändå, för då kommer solen som jag har beställt. För just nu är det så molnigt och tråkigt väder att man skulle kunna spy på det..men det gör man ju inte, utan sitter istället inne och njuter av en kopp varm te. (och kika lite på killarna som kämpar med altandörren) Oja, nu tror ni säkert att jag sitter här och njuter, 2 byggkillar i vardagsrummet, men icke. En är antagligen runt 18 och den andre är nog 40 så det sket sig. Sitter mest och njuter av att jag slipper stå där ute i 4 minus och jobba. Inte avundsjuk ett dugg, utan bara väldigt glad att dörrarna kommer på plats!
Imorgon börja babycafeét i Välinge igen så då blir det full rulle. Kul! Och på torsdag är det dags för 6 månadskontroll, lite nervöst då Theo fortfarande inte är så sugen på att åla, krypa eller förflytta sig över huvudtaget. Men han kan ju sitta! Sitter som en liten kung ju! Och man kan ju inte vara bäst på allt, så det går säkert hur bra som helst. 
Sen på torsdag blir det fika med Louise, Lukas, Sara och Emelie. Så året är igång igen med sina fullpackade veckor, inte konstigt att tiden går sååå fort!

Ha en fortsatt bra dag, nu ska jag fixa lite kaffe till byggarna.


Snyggingen med sin tuffa tröja som han fick av tomten i Halmstad!


Smile :)


Sketgo!



Då är det dags att få nya dörrar efter inbrottet!


Tjejhelgen är över.

Jaha, då har tjejerna lämnat Utvälinge och åkt hem till sina små lyor och det är snart dags för Martin att komma hem ifrån sin konferens i Sthlm. Men först blir det en lugn söndag för mig och Theo, först en lång lång promenad, för att tappa lite av allt gott man ätit under helgen och sen blir det nog en stund framför tv:n, måste kolla på lite skidorna, för det har det inte blivit så mycket med i helgen. Annars har helgen varit hur underbar som helst! Det har blivit god mat och några glas vin tillsammans med mycket tjejsnack! Precis så som en tjejhelg ska vara, enligt mig.
Imorgon är det dags för den riktiga vardagen igen efter alla helger och måndagen börjar med ett besök på IKEA med mammorna. :)


Madde och Theos musikhörna!


Någon drink blev det också...


Mumsigt med mat. :)


Mina snöänglar!


Så kul med badringen!


Jag och Anni
Jag och Anni


"Tjejhelg"

Då va Martin lämnad på flygplatsen och det är dags att ladda upp för en riktig tjejhelg. Tjej och tjej kanske man inte kan säga, Theo är ju med. Så det blir en tjej och Theo helg. Anni kom redan igår kväll och senare idag ska vi hämta upp Madde sen blir det god mat och mycket prat kan jag tänka mig. Hur kul som helst!  Men först idag ska Theo, jag och Anni ta en sväng till Familia. Blir nog en go chai och titt i lite affärer där.
Sen kanske vi kommer ut på en promenad också förhoppningsvis i det fina vädret men den lär nog inte bli lång det är ju 15 minus grader här och då håller man ju sig hellre inne. Men lite frisk luft är ett måste!

Ha en fortsatt bra fredag!


Min lilla rocker!


Härliga vinterbilder ifrån Utvälinge!


Idag tog jag och Theo med oss kameran ut på vår lilla promenad. Känns som att vi måste kunna visa upp sen för Theo att det verkligen va såhär mycket snö under hans första vinter. För han lär nog inte tro på oss annars för det lär väl dröja minst 10 år tills det är såhär mycket snö igen. Tyvärr :(


Lilla Fia har snöat inne.


Härlig utsikt mot Ängelholm och tyvärr missade Theo den idag för han somnade såfort han kom ner i vagnen. :)



Undra vem som har gått här? Tyckte det va så gulligt med en massa Tassen avtryck!


Trevlig kväll hos Emelie, Sara och Andreas igår.


Igår va vi hos Emelie med familj och hälsade på lite. Det är perfekt när man har gångavstånd hem så att man slipper in och ut i bilen osv. + att man kan ta sig ett glas vin. :)
Theo och Emelie har kommit på att man kan busa med varandra lite nu så igår satt de och "klappade" på varandra rätt mycket och det är verkligen jätte kul att titta på! Man märker att de tycker det är kul att träffas och att de förstår så mycket mer nu. Känns som om det inte va längesen de bara låg och sov hela tiden och nu vill de vara med till 100 % hela tiden. Kan bara tänka på hur kul det kommer bli framåt sommaren när de börja gå...

Senare ikväll kommer Anni, så nu blir det till att städa och plocka iordning lite. Sängkläderna ligger i tvätten så det är lite sånt som ska bli klart.

Ha en bra dag i kylan!


Hej Madde och Simon!


Hej Madde och Simon!
Jag ville bara visa att min fina baddräkt som jag fick av Er passar perfekt!
Vi ses i helgen!
Kram Theodore


Paj till kvällen.

Kvällen är här och maten står i ugnen. En Kycklingpaj och en köttfärspaj..mumsigt!
Nu väntar vi bara på att Martin ska komma hem så vi kan börja äta.

Godkväll!


Te? Ja tack, men bara en kopp te.

Idag har vi bara måndagsmys jag och Theo. Eller bara och bara, det är ju helt fantastiskt igentligen, speciellt idag när Theo är på topp! Han sov nämligen som en kung i natt och vaknade inte förräns vid kl. 6.00 första gången så vi är väldigt utvilade. Sen började dagen med att Theo åt en stor portion gröt, det bara rann ner i lilla magen, det är så skönt att det fungerar så bra nu! 
Sen blev det en härlig runda ute i snöstormen. När vi gick ut vid 9.30 snöade det inte, men vid 9.45 va vi helt snötäckta! Vi brukar ju gå alla mammor i byn på måndagarna, men idag skulle det bara bli jag och Lotta men när jag kom till Lotta va det ingen klar där inte. Båda bilarna va hemma och det lyste i köket. Men alla persinenner va nerdragna och ingen öppnade när jag knackade på så det blev bara jag och Theo på dagens runda. Och som jag anade så hade det blivit en oplanerad sovmorgon för Lotta med familj. :) Men det gick ju bra ändå. Jag och Theo gick vår runda såklart ändå och när vi närmade oss hemmet igen så slutade det snöa. Perfekt!
 Nu har vi ätit lite både jag och Theo och ska nu leka lite innan det är dags för mamma att ta sig en kopp te. :) Och eftersom nyårslöftet i år blev detsamma som alla andra år blir det inget gott till teet utan bara en kopp te.
 
Ha en fortsatt bra dag!


Tassen värmer sig framför brasan och Theo leker med sin fina julklapp, kan man inte gå med den
 får man sitta i den istället. Går ju lika bra det, fast att låren är såååå stora och goa!


Välkommen 2010!

Tiden går och går och nu är det redan 2010! Året 2009 gick hur fort som helst, det kan kanske bero på att Theodore föddes för efter den 18 juli har det bara sprungit iväg och det lär nog vara så tills man är 65 kan jag tänka mig.
Året som gått har iallafall varit helt underbart roligt. Mycket har hänt och att bli förälder är väl det bästa som kan hända, kan jag tänka mig. För än har inget annat varit bättre i livet iallafall. Men när jag tänker efter så är nog hela blandningen det bästa. Martin, Theo, huset, kissen, familjen, vännerna, ja och allt annat som gör att vardagen är så underbar. Det är helt klart det bästa i livet!
Förhoppningsvis kommer 2010 att bli minst lika underbart som 2009 och jag ser framemot att se var som ska hända. Theo kommer ju växa och 2010 kommer att bjuda på de första stegen, tänderna och allt annat roligt som händer när man är 1 år. Jag ska fylla 25 år och tänker såklart ha en liten fest för nära och kära. Liten och enkel för släkten men lite större för vännerna kan det kanske bli när jag tänker efter.  Men sen börjar året med en liten resa till Lanzarote och det gör helt klart att 2010 kommer börja lika bra som 2009 slutade.

Jaha, var slutade 2009 då? kan man undra. Jo, hos Micke, Ditte och David i Halmstad. Ett lugnt men väldigt trevligt nyår. Ditte jobbade så hon fick bara vara med de sista timmarna på året och sen såklart de först in på den nya året. Så det blev jag och fem killar under kvällen. Helt okay! ska inte alls klaga. :) Det blev en jätte god trerätters middag som Martin och Micke så fint lagade till. (efterrätten hade Ditte fixat tidigare på dagen, för sådant är hon helt klart bäst på!) Efter den goa maten blev det en del groggar och det tillsammans med lite kortspel. Hur härligt som helst.
Sen har det nya året bara bjudit på stillhet i helgen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Perfekt start på året!

Nu hoppas jag att ni alla får ett jätte bra 2010 och att vi hinner ses mycket!!


Feffe bjuder på lite champagne och verken jag eller Micke skulle tacka nej till det.

Ditte har äntligen kommit hem ifrån jobbet. Och då blev det lite yoggi och sen några chokladbitar till nyårssupé.


Myspys med mor ocf far.



Killgänget. Martin med Theodore och Micke med David.


Dagen började med lite spel. Martin, Theo och David hann spela sig igenom nästan alla Davids nya spel. :)


Lite fina nyårsbilder


RSS 2.0