Liten sjukling

Igår (fredag) blev Theo lite sjuk. Efter att ha sovit en stund på eftermiddagen vaknade han och hade jätte ont i halsen, väldigt hes och hade lite svårt med andningen. Så vi åkte såklart in till akuten i Ängelholm för att kolla upp detta. Men gissa om vi blev förvånade när vi kom in och fick höra...tyvärr men vi har ingen barnläkare här som kolla på sådant...Snacka om att man blir förvånad och arg! Det är ju akuten..dit åker man när man är sjuk!! Nu är det ett barn..vilket borde vara ännu viktigare!!

Fick som svar att vi måste åka till Helsingborg men om vi ville kunde vi testa på vår vårdcentral här i Ängelholm. De tar inte emot akutfall men de kanske gör ett undantag....för jag tycker verkligen någon ska kolla på honom för han låter inte bra....Tack för det svaret sa jag och gick ut med en dålig Theo i famnen.

Eftersom vädret var som det var så testade vi vår vårdcentral Laxen och svaret där var: Nej, vi tar ju inte emot obokade besök..men jag kan kolla med sköterskan iallafall....Låååång väntan när man har ett sjukt barn i bilen.....jo men hon kunde titta på honom blev svaret! Tack och pust sa jag!

Väl där inne tyckte dem att det inte såg helt bra ut och hans syreintag var lite lågt så han fick lite allt möjligt av läkaren och de 2 snälla sjuksköterskorna..Till slut tyckte läkaren att det verkade som att han hade krupp så han fick medicin mot det samtidigt som läkaren helt klart tyckte att vi skulle åka in till barnakuten i Hbg för en kontroll...Men att ambulanstransport var bäst. Förstår inte varför kroppen reagerar så hårt på ordet ambulans..men man blir lite orolig om varför det är "bäst" man åker det. Efter en stund rullar en ambulans in med två snälla ambulansmän. Theo fick både nalle och uppblåst plasthandske av Magnus som tog hand om oss i ambulansen...Theo var rätt trött och lugn den stunden så vi kunde sitta lugnt och stilla och kolla på alla saker som fanns i ambulansen.
Väl inne på akuten blev det lite prover och sådant för att konstatera att allt såg ok ut. Och det gjorde det som tur var! Så efter några timmar fick vi åka hem igen med en mycket piggare Theo. Andningen var återställd till hyfsad normal andning och febern och hesheten hade lagt sig så väl hemma blev det välling och självklart kort på det dumma dumma plåstret!! Enda gången under hela denna tid som Theo blev arg eller riktigt ledsen...när de skulle sätta på plåstret efter ett blodtest. Så plåstret åkte av såfort vällingen var uppäten!
Slutet lyckligt som tur är men man blir rätt ynklig och såklart rädd inombords när det viktigaste i ens liv helt plötsligt får problem med andningen.
Falsk krupp blev resultatet av det han hade...något som visst är rätt vanligt har jag förstått nu i efterhand men dock inte mindre ofarligt för det. Men händer det igen vet vi hur vi kan lindra det lite grann här hemma nu iallafall vilket känns skönt!

Så tack alla snälla läkare och sköterskor som hjälpte oss och ett litet arg frågetecken till politikerna i Ängelholm som har en akut utan barnläkare!




Ha en jättebra helg alla!










Julklappsinköp..

Idag har jag och Theo varit och köpt de sista julklapparna. Pappan i familjen har varit så snäll i år att det blev ett tungt lass på vägen hem.


Men självklart hann vi med en fika på Espresso House också. Barnstolarna var slut så det blev att sitta på en riktig stol. Det är ju inget problem för denna mattokiga pojk! Sitter som en ljus när det är mat på väg...


Vi kommer inte ha någon julgran inomhus i år och vi får väl se hur länge Farmor och Mormor/Morfar har det också! För under 2 minuter vid Välas gran åkte 3 kulor i backen....Hur kul som helst att pilla på ju!


Då kan vi luta oss tillbaka ock skicka iväg klapparna till tomten för vi har gjort vårt så nu får tomten göra sitt.
(Tomten: Jag är hos svärmor en dag och i Bredaryd en dag...så du vet...)


Ha nu en underbar vecka så hörs vi snart igen!



Vad har hänt?!

Jo, Theo har testat att vara peppakaksgubbe...
Gick väldigt bra speciellt om man får ha en snuttepaus ibland och slipper ha hatten på sig!




Lekt med kompisen Emelie!

Diadem test!
Theo är mest förvånad över ett hårstrå i handen medans Emelie trivdes riktigt bra med sitt.





Läst HD....




Blivit klara i vårt sovrum. Ny tapet och nya garderober.
Lite svårt att ta kort och få med allt...så det blir en bit av sovrummet.




Ja...det är detta som hänt den senaste tiden i bilder..sedan har vi även hunnit med att träffa Farmor, kusinerna, kompisarna och varit på en trevlig glöggfest här i byn.

Nu laddar vi upp inför de sista dagarna innan jul med de sista julklappsinköpen...har väl en så där 3 st kvar..

Ha en bra vecka!

Kram vi på Trossvägen 2


Tutte...


Visst barn lär sig att prata tidigt, vissa lär sig snabbare att gå, vissa är tidiga med torr blöja osv...

Vårt lille charmtroll är inte så tidig med att prata. Utan det är knappt att man förstår när han säger mamamamam, papapappaaaa...och man vet inte riktigt om han själv vet skillnad på orden. Men nu den senaste veckan har två ord äntligen dykt upp som vi lätt kan tyda! Tutte tutte tutte....och snutte snutte snutte...hehe...Han älskar sin tutte och snuttarna...så nu kommer vårt stora föräldraruppdag in...Inte blir beroende av tutten och snutten utan den är till för tröst och mys....Inte alltid så lätt  men dock så viktigt. 
Vi gömmer dessa älsklingar på olika sätt men han hittar dem direkt ändå och står sedan och pekar på bänken, tomma vasar, skåp, lådor osv där vi gömt dem för att han inte ska veta var dem är....Tutte...snutte...tutte...snutte...

Han är för go han....

 

Något som Theo dock är riktigt bra på är att äta. Han äter allt själv och det är inte ofta han missar munnen med skeden utan tar man bara tallriken innan han tröttnat eller är proppmätt så är bordet lika fint som innan han satte sig....Nått ska man ju vara extra bra på och Theo har satsat på maten! :) Ett bra val enligt mig!

Lördagsmys och då bjuds det på pannkakor!



FredagsSkål med pappa!
Något som kompisen Emelie lär Theo.
(Lite oroväckande kanske att Theo skålar med öl och pappa med julmust..:) men ni kan vara lugna ölen är tom och ligger redan i  pappas mage)



Ha en skön helg alla!




RSS 2.0